CookiesSharp PN-K322BH • een 4K touch display voor designers

20 september 2013 07:14 door Hans Wind

Sharp PN-K322BH • een 4K touch display voor designersDe Sharp PN-K322BH is een nieuwe 32-inch touch display die volgens de fabrikant speciaal ontworpen is voor designers die een hoge beeldschermresolutie nodig hebben in combinatie met nauwkeurige touch-bediening.

Volgens Sharp kunnen ontwerpers, die momenteel gebruikmaken van meerdere apparaten om hun toepassingen te laten draaien en afbeeldingen weer te geven, overstappen naar de Sharp PN-K322BH voor een alles-in-één apparaat. Dit biedt hen de mogelijkheid intuïtiever te werken en kosten en bureauruimte te besparen.

Sharp PN-K322BH resolutie

De Sharp PN-K322BH beschikt over de IGZO-technologie van Sharp en levert 4K Ultra-HD (QFHD) resolutie (3.840×2.160 pixels). Dit resolutieniveau is vier keer zo hoog als dat van 1080p Full-HD. Ultra-HD is geschikt voor de weergave van de meest complexe en gedetailleerde grafische content, zoals bouwkundige ontwerpen of foto’s van hoge resolutie.

Door de IGZO-technologie zijn de transistors kleiner dan ooit. Hierdoor is ook de gevoeligheid van het touchscreen verbeterd. Dit betekent dat het scherm met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid reageert, wat het geschikt maakt voor het werken met foto’s en video’s. In vergelijking met andere display-apparatuur zorgt de IGZO-technologie ook voor een lager energieverbruik.

Touch

Het scherm wordt geleverd met een speciale touchpen met een extra kleine punt van 2mm om optimaal van het hoge precisie touchscreen van de Sharp PN-K322BH gebruik te kunnen maken. De pen stelt gebruikers in staat om zeer fijne lijntjes te tekenen, teksten gemakkelijk te onderstrepen, aantekeningen toe te voegen, illustraties te tekenen en andere gedetailleerde aanpassingen te maken op de inhoud van het scherm.

De touchscreen monitor is in staat om 10 contactpunten tegelijk te herkennen. Hierdoor neemt het aantal touch-interface toepassingen dat gebruikt kan worden sterk toe voor gebruikers als CAD-ontwerpers, grafisch ontwerpers, designbureaus en videogame-ontwikkelaars. De monitor beschikt ook over een handige palm-negeringsfunctie. Als deze functie is ingeschakeld herkent het ​​apparaat de touchpen, maar negeert het de handpalmen van gebruikers indien deze op het scherm leunen.

Met behulp van een speciale standaard kan het scherm verticaal en onder een kleine hoek worden gebruikt. Zo kan het werk goed getoond worden en kunnen ontwerpers efficiënter werken, zonder dat zij hierbij tussen meerdere apparaten hoeven te schakelen.

Dankzij de IGZO-technologie en een edge lit led-backlight heeft de Sharp PN-K322BH een dikte van 36mm. De monitor heeft ingebouwde luidsprekers.

Connectiviteit

De ingangen van de Sharp PN-K322BH zijn compatibel met de nieuwste DisplayPort-interfacespecificaties, waaronder de Multi-Stream Transport-modus voor Ultra-HD, waarmee content kan worden weergeven met 60fps.

Sharp PN-K322BH prijs en beschikbaarheid

De Sharp PN-K322BH heeft een adviesprijs van 6.930 euro exclusief BTW

Bron: Sharp