CookiesSharp PN-R903 90 inch professionele monitor

23 januari 2013 14:28 door Hans Wind

Sharp PN-R903 90 inch professionele monitorSharp introduceert tijdens Integrated Systems Europe 2013, van 29 januari tot en met 31 januari in de Rai te Amsterdam, een nieuwe 90-inch high-end professionele LCD-monitor. De PN-R903 is volgens de fabrikant de eerste 90-inch LCD-monitor van dit formaat in de markt. Naast dit model introduceert Sharp de PN-R603 (60-inch) en de PN-R703 (70-inch). Deze Full HD-monitoren zijn licht van gewicht, dunner en efficiënter dan de bestaande LCD-monitoren. Een lichtopbrengst van 700 cd/m2 en de mogelijkheid om de monitoren zowel staand als liggend te plaatsen, maken deze nieuwe modellen geschikt voor diverse toepassingen.

‘Met dit nieuwe 90-inch model spelen we in op de vraag naar grotere monitoren. Tevens is het stroomverbruik en gewicht van deze nieuwe serie aanzienlijk verlaagd. Hierdoor zijn deze modellen eenvoudiger te instaleren en efficiënter in gebruik. Dit toont aan dat we onze professionele monitoren continu verbeteren,’ aldus Ronald Huijbregts, Sales & Marketing Manager Visual Solutions van Sharp Electronics Benelux bv. ‘De 90-inch monitor is slanker, met een dikte van slechts 12 cm, en beschikt over plaatselijke dimtechnologie. Hierdoor wordt niet alleen het energieverbruik gehalveerd maar wordt ook een uitstekende beeldkwaliteit gegarandeerd.’

Deze monitoren beschikken over de UV2A-technologie van Sharp. Door het gebruik van deze techniek worden er diepere zwarttinten en heldere, levendige kleuren weergegeven. De contrastprestaties worden tevens verbeterd door de plaatselijke dimfunctie (alleen beschikbaar op de PN-R903). Deze techniek zorgt ervoor dat een nog hoger contrast en helderdere beeldweergave bereikt wordt, door de LED’s in het LCD-scherm automatisch aan of uit te schakelen. Hierdoor wordt de zwartweergave verbeterd en kan de hoge contrastverhouding van 1.000.000:1 worden bereikt. De plaatselijke dimfunctie zorgt tevens voor een aanzienlijk lager stroomverbruik.

De lichtopbrengst van 700 cd/m2 is een belangrijke voorwaarde voor klanten die monitoren gebruiken op plaatsen met veel omgevingslicht. Hierdoor zijn deze monitoren uitstekend inzetbaar in winkelcentra, luchthavens, horecagelegenheden, atriums van gebouwen, enzovoort. ‘De optie om de schermen in staande of liggend oriëntatie te installeren, biedt meer flexibiliteit bij het bouwen van complete digitale signage-systemen,” aldus Ronald Huijbregts. “Denk bijvoorbeeld aan modewinkels. Met een schermlengte van twee meter is het mogelijk om levensgrote beelden van mensen weer te geven. Dit type beelden maken echt indruk en helpt onze klanten de aandacht van mensen te trekken.’

Alle modellen beschikken over een reeks aansluitopties zoals DVI-I, DisplayPort, HDMI (x2), audio (x2), analoge RGB en RS-232C. Tevens zijn een DVI-D, DisplayPort en audio-aansluiting voorzien. De RS-232C IN/OUT en LAN zijn ook beschikbaar voor extern beheer van de monitor.

Prijs en beschikbaarheid

De 60-inch en 90-inch monitoren zijn verkrijgbaar vanaf maart 2013. Het 70-inch model is vanaf april 2013 verkrijgbaar. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: Sharp