CookiesSharp PN-V601 LCD monitor met dunne rand

10 juni 2010 09:10 door Hans Wind

Sharp PN-V601 LCD monitor met dunne randTijdens de InfoComm in Las Vegas annonceert Sharp een nieuw topmodel in de reeks professionele LCD-monitoren. De PN-V601 heeft een beeldschermformaat van 60-inch (152 cm), is speciaal ontworpen voor videowall toepassingen en beschikt over een zeer smalle rand, deze bedraagt slechts 6,51 mm tussen twee schermen. De Full LED-achtergrondverlichting zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling en bijzonder levendige, heldere beelden.

Tijdens de InfoComm, de grootste handelsbeurs voor audiovisuele producten ter wereld die op 9 juni 2010 van start gaat, presenteert deze nieuwe PN-V601 monitoren. Deze opstelling met negen beeldschermen heeft een totale schermdiameter van maar liefst 4,6 meter (180-inch). De smalle rand is slechts 6,5 millimeter breed, zodat het totaalbeeld niet wordt onderbroken door onnodig grote overgangen tussen de afzonderlijke beeldschermen. Het aantal randloze monitoren kan naar wens worden uitgebreid en in een horizontale of verticale configuratie worden samengevoegd om één beeldoppervlak te verkrijgen.

“De PN-V601 vormt een nieuwe standaard op de markt voor monitoren met een dunne rand,” aldus Ronald Huijbregts, Product Marketing Manager Business Electronics van Sharp Electronics Benelux bv. “Vergeleken met andere, aanzienlijk kleinere LCD-monitoren ontstaan er bij de PN-V601 minder lijnen, omdat we met één scherm een groter oppervlak bestrijken. Evenredig aan de grootte van de monitorwand zijn de aanschafkosten per vierkante meter en het stroomverbruik ook nog eens lager.”

Full LED-achtergrondverlichting
De combinatie van de indrukwekkende grootte, het vrijwel naadloze totaalbeeld en de briljante beeldkwaliteit van de PN-V601 zorgt ervoor dat de videowall een ware blikvanger is. De monitor beschikt over een Full LED-achtergrondverlichting voor een levendige en heldere weergave van alle beelden. Achter het LCD-scherm bevinden zich honderden witte LED’s die voor een uniforme lichtverdeling zorgen. Met een maximale helderheid van 700 candela per vierkante meter is er daarom geen sprake van afnemende helderheid aan de randen.

Perfect voor videowall toepassingen
“Deze eigenschappen maken onze de PN-V601 perfect geschikt voor een reeks toepassingen met grote schermen – op handelsbeurzen, in grote bedrijfsruimtes en voor digital signage oplossingen – waarbij de monitoren worden gebruikt als reclameschermen, bijvoorbeeld op stations en luchthavens,” verklaart Ronald Huijbregts. Sharp levert tevens de benodigde software voor het kalibreren van de PN-V601. En wanneer de monitoren nog flexibeler gebruikt moeten worden, kan de wand op basis van een “modulair principe” eenvoudig worden uitgebreid. Opvallende kenmerken zijn de optionele interfacekaart met extra aansluitmogelijkheden (I/F-uitbreiding) en de mogelijkheid om een externe besturingseenheid aan te sluiten.

Productie in ’s werelds eerste 10e generatie LCD-fabriek
De beeldschermen voor de nieuwe monitoren worden geproduceerd in Sharp’s ultramoderne fabriek in Sakai. Het elektronicabedrijf is als eerste in staat schermen te produceren op basis van moederglasplaten van de tiende generatie met een formaat van 2,88 x 3,13 meter en deze te converteren naar LCD’s voor professionele monitoren. Dankzij de efficiëntie van de productiemethode kan Sharp de schermen tegen een concurrerende prijs op de markt brengen en tegelijkertijd consistent hoge kwaliteitsstandaarden behouden. Nog een superlatief: met een maandelijks capaciteit van 72.000 moederglasplaten is Sharp in staat 432.000 displays met een beelddiagonaal van 152 cm per maand te produceren.

Sharp PN-V601 LCD monitor prijs en beschikbaarheid
De PN-V601 wordt in december 2010 op de Nederlandse markt verwacht. De prijs voor dit professionele scherm is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Sharp