CookiesSharp toont super platte LCD HDTV

6 september 2007 14:26 door Hans Wind

Sharp toont super platte LCD HDTVSharp heeft op de IFA in Berlijn een wereldprimeur gepresenteerd met de introductie van ’s werelds platste LCD TV in de 50-inch klasse. Deze LCD TV is slechts 20 mm dik met een contrastratio van maar liefst 100.000:1 en een energieverbruik van slechts 140 kWh per jaar.

Het prototype LCD TV heeft deze nieuwste techniek aan boord en bereikt hiermee deze ongekende platte vorm in een fraai strak design. Hiermee laat Sharp zien dat het bedrijf voorop loopt in de ontwikkeling van de HDTV van de toekomst: de LCD TV.

Over de gehele wereld is de verschuiving van analoge naar digitale TV momenteel in een versneld tempo gaande en hierdoor stijgt de vraag naar LCD TV’s in fors tempo. Consumenten kunnen steeds vaker thuis ook genieten van de hoogwaardige Full HD opnames en dus vraagt men steeds vaker naar een Full HD LCD TV. Andere hoogwaardige kenmerken zoals een ultraplatte behuizing, een revolutionair design en een energiezuinig gebruik maken LCD TV’s aantrekkelijk als primaire TV voor privégebruik.

Ondanks het ultradunne design is het prototype LCD TV in het bezit van Sharp’s nieuwste LCD technologie voor een perfect een helder beeld met een extreem grote kijkhoek. Sharp verwacht in 2010 de eerste LCD TV te introduceren die in het bezit is van deze bijzondere kenmerken.