CookiesSharp Triple Directional Viewing LCD introductie

28 september 2006 10:15 door Hans Wind

Sharp Triple Directional Viewing LCD met twee spiegels?Sharp heeft een zogenaamde Triple Directional Viewing LCD ontwikkeld. Het nieuwe beeldscherm vertoond tegelijkertijd drie verschillende beelden afhankelijk van de positie van de kijker die links, rechts of midden voor de LCD kan zitten. Op de afbeelding is met behulp van twee spiegels duidelijk het effect van de nieuwe techniek te zien.

Al eerder kwam Sharp met een scherm waarop twee beelden op hetzelfde moment konden worden bekeken of waarop de kijkhoek gewisseld kon worden. Hiermee zijn nieuwe markten geopend zoals b.v. auto navigatie systemen. De nieuwe Triple Directional Viewing techniek bouwt deze mogelijkheden nog verder uit.

Sharp noemt als voorbeeld een situatie waarbij de bestuurder van een auto zijn navigatie informatie ziet. De bijrijder zoekt op het zelfe scherm naar een restaurant in de buurt en de passagier op de achterbank bekijkt een DVD. Dat alles tegelijk op één scherm.


Ook in de huiskamer zijn natuurlijk toepassingen te bedenken waarbij meerdere familieleden andere programma’s op de TV bekijken en het geluid via een koptelefoon wordt weergegeven.

Al met al is het aan de creativiteit van de leveranciers om nuttige toepassingen voor deze bijzonder techniek te bedenken. Op dit moment is ons nog niet bekend of dergelijke schermen ook in HDTV resolutie te bouwen zijn.