CookiesSharp UQ10 LCD-TV heeft 2 maal Full HD resolutie

1 april 2014 15:35 door Hans Wind

Sharp UQ10 LCD-TV heeft 2 maal Full HD resolutieDe nieuwe Sharp UQ10-serie LCD-TV’s worden geleverd met Quattron Pro-technologie en een resolutie die 2 maal hoger is dan Full HD. Door de toevoeging van een gele subpixel aan de standaard subpixelkleuren rood, groen en blauw, zijn de beelden volgens de fabrikant helderder en de kleuren natuurlijker. De Sharp UQ10-serie kan, dankzij speciale pixeltechnologie, ook Ultra HD-content weergeven in een resolutie die precies ligt tussen Full HD en Ultra HD.

De resolutie van de UQ10-serie is dus 2 maal hoger dan die van Full HD. Sharp heeft dit bereikt door het aantal pixels in de beeldhoogte te verdubbelen van 1.080 naar 2.160. Doordat dit dubbele aantal pixels ook apart aanstuurbaar is ontstaat er dus een beeldresolutie van 1.920 x 2.160. Door deze configuratie van subpixels kan de UQ10-serie 4K-content via HDMI weergeven in een resolutie die dus tussen Full HD en Ultra HD in ligt.
Ook wanneer de TV beelden ontvangt ineen lagere resolutie zogt de Upscale-technologie van Quattron Pro dat de beelden op de maximale resolutie van het scherm worden weergegeven. We hebben vandaag de weergave in de praktijk kunnen zien bij Sharp en dat zag er goed uit. Later dit jaar zullen we een exemplaar reviewen en we houden u op de hoogte.

Gecertificeerd door THX

Het beeld van de UQ10-serie is door THX Ltd. getest volgens de hoogste kwaliteit- en prestatienormen en goedgekeurd voor het THX-certificaat. Op het moment van lancering is de UQ10-TV de enige Full HD LED-TV met THX-gecertificeerd scherm.

Verbinding

De UQ10-serie heeft een ingebouwde Wi-Fi adapter, waardoor integratie met mobiele en smartapparaten heel eenvoudig wordt. Dankzij de mobiele AQUOS Remote Lite-app is het eenvoudig om de TV te bedienen met een smartphone of tablet. De Sharp Quattron Pro-serie heeft daarnaast toegang tot het AQUOS Net+, de Smart TV-portal van Sharp, waarmee kijkers hun favoriete online content in nog betere kwaliteit kunnen bekijken dan in HD.

De Quattron Pro-TV’s hebben een ontwerp met slanke randen en een lichtgewicht omlijsting. Bij het premium ontwerp is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, oppervlakken en afwerking, zoals een dunne rand van puur aluminium. Op de afstandsbediening is een aparte Netflix-button toegevoegd waarmee de Netflix-applicatie eenvoudig te openen is. Tevens bieden deze modellen direct toegang tot Uitzending Gemist en kan content van een mobiele telefoon via Miracast op de tv’s afgespeeld worden.

De serie is verkrijgbaar in een 60-, 70- en 80-inch model. Als de TV niet in gebruik is, kan deze met de wallpaper-modus getransformeerd worden tot fotolijst om een foto of afbeelding een opvallende plaats te geven. Dit is een milieuvriendelijke functie waarmee de TV slechts 30-40W stroom per dag verbruikt, gelijk aan een kleine gloeilamp.

Technische specificaties Quattron Pro

• UQ10-TV’s geven beelden weer met 2 maal het aantal pixels van Full HD.
• De Smart Upscale-technologie van Quattron Pro brengt het beeld tot bijna de schermresolutie.
• Nieuwe generatie Quattron vierkleurentechnologie (RGBY), waarbij een gele subpixel is toegevoegd aan de standaard RGB-pixel.
• Beeld door THX Ltd getest en goedgekeurd voor THX-certificaat.
• Eenvoudige koppeling met mobiele en smartapparaten.

Prijs en beschikbaarheid

De Quattron Pro-serie Sharp LC-60UQ10EN, LC-70UQ10EN en LC-80UQ10EN zijn nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 2.199, 3.999 en 7.299 euro.

Bron: Sharp