CookiesShuttle XPC G5 3201M komt met Blu-ray speler

10 augustus 2007 09:04 door Hans Wind

Shuttle XPC G5 3201M komt met Blu-ray spelerShuttle annonceert de nieuwe Shuttle XPC G5 3201M als een compleet geconfigureerd media center systeem. Shuttle claimt dat de XPC G5 3201M de eerste SSF ( Small Form Factor) PC is die voorzien is van een Blu-ray disc drive waarmee de laatste films in HDTV kwaliteit kunnen worden afgespeeld.

“High-definition vermaak in SFF PC formaat is, met deze Shuttle XPC, realiteit geworden,” zegt Tom Seiffert, Hoofd van Marketing & PR bij Shuttle Computer Handels GmbH. “en het gebruik van de modernste componenten maakt het mogelijk om full HD materiaal weer te geven bij een lage systeem belasting.”

De verhoogde prestaties, die nodig zijn om deze mogelijkheden te realiseren, komen in de vorm van de Core 2 processor serie, maximaal 4 GB RAM en een NVIDIA GeForce 8600GTS grafische kaart. De Shuttle XPC G5 32100M ondersteunt ook volledig media met HDCP copieer beveiliging, via DVI en HDMI, waardoor op een eenvoudige manier de koppeling met de moderne HDTV kan worden gemaakt. De grafische kaart heeft de capaciteit om groot beeldformaat HD TV te produceren voor PC spellen of video.

De basis configuratie van het systeem is gebaseerd op Windows Vista Home Premium waarin media center software is ge├»ntegreerd. Een practische afstandbediening maakt de navigatie binnen de menu’s eenvoudig terwijl op het beeldschermpje aan de voorzijde van de XPC G53201M ook de nodige informatie wordt weergegeven.

Uiteraard kan de Shuttle XPC G5 3201M ook makkelijk in een netwerk worden opgenomen dankzij de draadloze netwerk module en gigabit LAN aansluiting. De ingebouwde 7.1 audio chip plaatst u midden in de actie, of het nu gaat om 3D spellen of films. Het geluid kan ook zonder kwaliteits verlies digitaal worden doorgegeven via de SPDIF aansluiting.

Op het systeem zit 2 jaar “Pick-Up and Return” garantie en ondersteuning via een Europese telefoon hotline.

De Shuttle XPC G5 3201M kan naar de individuele wensen worden aangepast via de Shuttle Systeem Configurator. Processor, geheugen, hard disks, TV kaarten en extra Shuttle XPC accessories can kunnen afzonderlijk worden gekozen.

De prijs voor de Shuttle XPC G5 3201M start in Europe rond de 1.690 Euro. Het systeem is per direct leverbaar.