CookiesSiBEAM annonceert doorbraak in wireless HDTV technologie

28 juni 2007 12:49 door Hans Wind

SiBEAM annonceert doorbraak in wireless HDTV technologieHet bedrijf SiBEAM, Inc., dat gespecialiseerd is in hoge snelheid draadloze communicatie platforms, annonceert een doorbraak in wireless HD. Met hun zogenaamde OmniLink60™ technologie kan HDTV kwaliteit signaal ongecomprimeerd worden gestreamed in de 60 GHz frequentie.

Zonder al te veel in de techniek te duiken even een korte toelichting. Via 60GHz signaal overdracht kunnen zeer hoge transmissie snelheden worden bereikt maar een groot nadeel is dat dit signaal zeer gericht van zender naar ontvanger moet worden verstuurd. Wanneer normaal gesproken iemand tussen de zender en ontvanger door zou lopen zou dat een onderbreking van het signaal betekenen met als gevolg storing op de ontvanger.

Een belangrijke doorbraak in de nieuwe SiBEAM techniek is het feit dat – zodra de verbinding tussen twee punten wordt onderbroken – het systeem razendsnel zoekt naar een indirecte verbinding via reflectie op muur, plafond, vloer of een ander voorwerp in de ruimte. Dit gebeurt zo snel dat het transport van informatie niet zichtbaar wordt onderbroken. Hiermee is het belangrijkste nadeel van de 60GHz transmissie ondervangen.

Met Omnilink kan zo een intelligent draadloos netwerk worden opgebouwd dat ook wel WVAN (Wireless Video Area Networks) wordt genoemd. Zo’n netwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit WirelessHD apparaten zoals een HDTV, een HD DVD of Blu-ray speler, een digitale videorecorder etc.

Met OmniLink60, is elk apparaat met SiBEAM technologie niet alleen in staat om andere apparaten in het netwerk te ontdekken maar met die techniek is ook in staat om de eigenschappen van dat apparaat te herkennen en zo te zien of het bijvoorbeeld een video camera, game console of een set-top box is.

De SiBEAM techniek kan door de fabrikanten op een eenvoudige manier worden ingebouwd in hun nieuwe generatie HDTV en video apparatuur om daarmee draadloos en op zeer hoge snelheid hoge snelheid, ongecomprimeerd HD video en audio en data te transporteren.

We schreven al eerder over WirelessHD.