CookiesSiemens OpenScape video conferentie met HDTV kwaliteit

4 maart 2008 16:04 door Hans Wind

Siemens OpenScape video conferentie met HDTV kwaliteitSiemens Enterprise Communications introduceert OpenScape Video, volgens het bedrijf de allereerste geïntegreerde oplossing voor videoconferenties die HD-video, desktop PC-video, spraak- en aanwezigheidsfunctionaliteiten van één enkele leverancier bundelt in een krachtige communicatieomgeving.

Met het nieuwe Siemens-aanbod van HD video-eindpunten is het makkelijker dan ooit voor elke medewerker van de organisatie hoogwaardige functies voor videoconferenties te voorzien. Zo worden ondernemingen bovendien gesteund in hun streven de reiskosten terug te schroeven en Co2-emissies te beperken.

Door middel van functies voor geïntegreerde videoconferenties kan iedereen in de onderneming gebruik maken van dezelfde communicatie- en samenwerkingsinfrastructuur, zodat de voordelen van videocommunicatie veel verder reiken dan de enkele conferentieruimten en -gebruikers die door de meeste traditionele systemen worden voorzien.

Dankzij OpenScape Video (vandaag eveneens aangekondigd door Siemens) kunnen video- en spraakeindpunten, indien geïmplementeerd met de OpenScape-server voor geïntegreerde communicatie (UC), makkelijk deelnemen aan dezelfde conferentieoproepen en hetzelfde telefoonboek en nummervormingsysteem gebruiken. Door via de OpenScape UC Server video-eindpunten en spraakfunctionaliteit te integreren, kunnen videoconferenties nu worden geïnitieerd op basis van de aanwezigheidsinformatie; hiertoe volstaat een enkele klik op de desktop client. In het kader van de Open Communications-strategie van Siemens is OpenScape Video ontworpen om in om het even welke bestaande IT- of telefonieomgeving te draaien.

“Dankzij de OpenScape UC Server kan de infrastructuur voor IP-telefonie profiteren van de krachtige samenwerkingsomgevingen die aldus wordt gecreéerd”, aldus Brian Collie, Senior Vice President van Emerging Businesses voor Siemens Enterprise Communications. “In combinatie met de superieure HD-videofunctionaliteiten van OpenScape Video, kunnen de gebruikers zeker zijn van de beste geïntegreerde HD-video-ervaring voor slechts een fractie van de kosten van complexere afzonderlijke videoconferentieoplossingen.”

Het nieuwe OpenScape Video-aanbod omvat drie HD-systemen en een PC soft client. De VHD 600 omvat een HD-camera, een conferentietelefoontoestel van CD-kwaliteit en een codec die ervoor zorgt dat tot zes gebruikers aan een videoconferentie kunnen deelnemen. De VHD 400 omvat dezelfde componenten als de VHD 600, maar kan tot vier partijen samenbrengen. De VHD 100 is een oplossing voor directe verbindingen (point-to-point) en rechtstreekse (one-to-one) oproepen of voor het deelnemen aan een conferentie op een VHD 600, VHD 400 of een derdensysteem. De desktop client voor OpenScape UC-toepassingen is een videocompatibele soft client.

OpenScape Video is volgens Siemens de enige ‘end-to-end’-oplossing die voor een geoptimaliseerde HD-videostream met uitzonderlijke CD-spraakkwaliteit zorgt voor elk HD-video-eindpunt. Deelnemers kunnen hun videoweergave aanpassen op maat en zijn zo altijd zeker van de beste videokwaliteit voor de beschikbare bandbreedte.

“HD-video zorgt voor een ware revolutie in onze manier van communiceren ”“ thuis, via het web of via mobiele toestellen en nu ook in de onderneming”, voegde Collie eraan toe. “Met OpenScape Video kunnen alle medewerkers voortaan aan videocommunicaties deelnemen via om het even welk SIP-eindpunt; bovendien is deze manier van communiceren even makkelijk en betrouwbaar als het voeren van een telefoongesprek.”

OpenScape Video biedt ondernemingen een eenvoudig migratiepad naar HD-video via IP en draagt zo bij tot lagere reiskosten, verlaagt tezelfdertijd het hiermee samenhangende productieverlies en zorgt voor een comfortabelere samenwerkingsomgeving. OpenScape Video kan ook werken met video-eindpunten van om het even welke leverancier, zodat ondernemingen hun bestaande investeringen kunnen optimaliseren.

Prijzen en verkrijgbaarheid
OpenScape Video zal eind april 2008 verkrijgbaar zijn, met prijzen vanaf € 6.499 voor een VHD100-systeem. Dankzij de wereldwijde organisatie voor professionele diensten van Siemens hoeven ondernemingen zich tot slechts één enkele leverancier te wenden om hun videoconferentieoplossingen wereldwijd te plannen en te installeren.

Bron: Siemens