CookiesSigno Cideko Air Keyboard introductie

7 oktober 2009 10:49 door Hans Wind

Signo Cideko Air Keyboard introductieHet nieuwe Signo Cideko Air Keyboard is een handzaam, draadloos, alles-in-één toetsenbord dat fungeert als multimedia afstandsbediening. Een mediacenter computer die op de televisie is aangesloten, kan dan ook van afstand met dit toetsenbord aangestuurd worden. Het keyboard heeft een nauwkeurige, geïntegreerde muis die werkt met een bewegingssensor. Ook zijn sneltoetsen aanwezig die ervoor zorgen dat applicaties met één druk op de knop geactiveerd worden. Het toetsenbord kan in combinatie met Windows (inclusief Windows 7), Mac en Linux gebruikt worden. Signo Distribution brengt het Air Keyboard vanaf november in Nederland op de markt.

Het Cideko Air Keyboard is een draadloos toetsenbord, een muis en een afstandsbediening in één. Het toetsenbord is klein, ongeveer even groot als de controller van een spelcomputer. Aansturing van de cursor geschiedt door middel van het in de lucht bewegen van het toetsenbord. Dat zorgt ervoor dat het Air Keyboard het draadloos spelen van games op de PC, surfen op Internet, maar ook het typen van e-mails eenvoudig mogelijk maakt. Installeren van software of driver is niet nodig. Het inpluggen van de dongel volstaat om dit all-in-one toetsenbord direct te gebruiken.

Het signaal dat het Cideko Air Keyboard uitzendt gaat gemakkelijk door muren en deuren heen. Zelfs als de computer zich in de studeerkamer bevindt, kan de Air Keyboard in de huiskamer gebruikt worden, bij voorbeeld voor het aansturen van het op de televisie aangesloten mediacenter. Met de sneltoetsen voor afspelen, scrollen en volume geeft het keyboard het media center op eenvoudige wijze commando’s, waardoor het bekijken van een uitzending van een programma via bijvoorbeeld ‘Uitzending gemist’ net zo eenvoudig is als het kiezen van een regulier televisieprogramma via de kabel. Het Air Keyboard heeft dezelfde mogelijkheden als een standaard toetsenbord, maar is mede door de sneltoetsen en de geïntegreerde muis beter uitgerust voor gebruik op de bank of op schoot.

Signo Cideko Air Keyboard specificaties
Bereik: afhankelijk van lokale omstandigheden (werkt met RF in 2.4GHz)
Voltage in gebruik: 2.0 – 3.0 V
Batterijduur: meer dan 50 uur bij constant gebruik
Effectief bereik: tot op 50 meter afstand voor het aansturen van multimedia functies
Op beweging reagerende muis. Linker en rechter muisknoppen.
Batterij: 2 x AA (Alkaline of Ni-MH)
Afmetingen: 142 x 88 x 32,9 mm (l x b x h)
Besturingsysteem: PC: Windows 98/ME/2000/XP/Vista/Windows 7; Mac: OS X (v1.02 of latere versies); Linux

Cideko Air Keyboard prijs en beschikbaarheid
Het Cideko Air Keyboard is vanaf november beschikbaar, de adviesprijs bedraagt € 79,00 inclusief BTW.

Bron: Signo