CookiesSkype op HD TV met Logitech TV Cam HD

3 augustus 2012 10:25 door Hans Wind

Skype op HD TV met Logitech TV Cam HDLogitech introduceert samen met Skype de Logitech TV Cam HD, een webcam met ingebouwde Skype functionaliteit die volgens Logitech werkt op elke HD TV met HDMI-aansluiting.

Met de TV Cam HD kan de gebruiker via Skype HD-videogesprekken voeren vanaf de bank in de woonkamer zonder andere software te installeren. De cam heeft een groothoeklens van Carl Zeiss, hierdoor is iedereen in de woonkamer in beeld tijdens het Skypen.

De Logitech TV Cam HD zorgt via WiFi of Ethernet voor een internetverbinding met de HDTV. Er is geen extra software of computer nodig, waardoor de TV Cam HD eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Met de meegeleverde afstandsbediening kan de gebruiker videobellen met iedereen die Skype op zijn smartphone, tablet, HDTV of computer heeft geïnstalleerd.

Om van start te gaan meldt de gebruiker zich aan met zijn Skype-account of maakt hij eerst een account aan via de HDTV. Vervolgens is te Skypen met iedereen die over een webcam en een Skype-account beschikt, gewoon vanaf de bank voor de televisie in de woonkamer. Met de TV Cam HD kan via Skype-beltegoed of abonnement ook gebeld worden naar vaste en mobiele nummers. De Logitech TV Cam HD is Skype-gecertificeerd, waarmee de best mogelijke kwaliteit van de videogesprekken via Skype wordt gewaarborgd.

“Er ontstaan waardevolle momenten wanneer videobellen wordt verplaatst naar de tv in de woonkamer, de fijnste en meest comfortabele plek in huis”, zegt Joerg Tewes, vice-president van Logitech’s digital home business afdeling. “De grootte van het televisiescherm en de kwaliteit van de video zorgen ervoor dat de Logitech TV Cam HD een geheel nieuw, sociaal aspect aan de woonkamer toevoegt. Dierbaren, waar dan ook ter wereld, zijn zo binnen handbereik voor de hele familie. Dit maakt videobellen met de TV Cam HD een bijzondere ervaring.”

“Onze missie is om Skype onderdeel te laten worden van het alledaagse belgedrag van consumenten. Dit doen wij door te verzekeren dat Skype toegankelijk is op ieder moment van de dag en vanaf elke locatie”, zegt Bob Rosin, hoofd business development bij Skype. “De betaalbare en eenvoudig te gebruiken Logitech TV Cam HD is een goede manier om alledaagse momenten via Skype te delen met vrienden en familie, gewoon vanuit de woonkamer. Of ze nou ver weg of dichtbij zijn.”

Helder geluid en scherp videobeeld

De camera van de Logitech TV Cam HD beschikt over een groothoeklens die is ontwikkeld in samenwerking met Carl Zeiss, leverancier van optische producten. Door de groothoeklens is iedereen in de woonkamer in beeld tijdens het Skypen. Dit in tegenstelling tot een gewone webcam. Dankzij de Logitech Fluid Crystal technologie en lens van Carl Zeiss beschikt de TV Cam HD over een kristalhelder geluid en een scherp videobeeld, zelfs bij weinig licht.

De Logitech TV Cam HD beschikt over een beltoon zodat de gebruiker weet wanneer iemand hem of haar belt, ook wanneer de tv uit staat. Dankzij de speciale voeding is de camera altijd klaar voor gebruik. De TV Cam HD heeft vier microfoons die zorgen voor een verbeterde geluidskwaliteit en tegelijkertijd ruis en echo’s voorkomen.

TV Cam HD specificaties

● Skype app ingebouwd
● Skype gecertificeerd
● HDMI verbinding met HD TV
● Breedbeeld HD 720p video
● Wi-Fi (802.11 g/n) of Ethernet verbinding
● Ingebouwde beltoon (geeft beltoon ook wanneer de TV uit staat)
● Carl Zeiss optiek
● Logitech Fluid Crystal technologie
● Digitale zoom, pan en tilt
● 4 microfoon met ruisonderdrukking
● Geen computer nodig

Logitech TV Cam HD prijs en beschikbaarheid

De Logitech TV Cam HD is naar verwachting vanaf september 2012 beschikbaar voor een adviesprijs van 199,99 Euro.

Bron: Logitech