CookiesSonos Playbar

13 februari 2013 08:27 door Hans Wind

Sonos PlaybarDe Sonos Playbar zorgt voor HiFi-televisiegeluid en – doordat het een volledig draadloos HiFi-systeem is – streamt muziek via een gebruiksvriendelijke muziekspeler. HiFi en High-Definition ontmoeten elkaar op Sonos Playbar.

“Sonos heeft de manier waarop mensen in huis naar muziek luisteren, veranderd. Nu brengen we onze draadloze HiFi-ervaring ook naar de thuisbioscoop”, zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, Inc. “Playbar verandert alles aan de geluidservaring in je woonkamer. Hij combineert een verbluffend HiFi-geluid voor je televisie met draadloze toegang tot alle muziek ter wereld. En dat alles op een zeer eenvoudige manier.”

Het alles-in-één ontwerp van Playbar combineert een zichtbare aluminium rand met een hoogwaardige speakerstof. Dit zorgt voor een ingetogen uiterlijk van de soundbar, die zonder subwoofer of luidsprekerkabel is in te passen in elke kamer of audiosetup. Dankzij ingebouwde sensoren past Playbar automatisch de equalizer en kanaalkeuze aan, zodat hij plat op een televisiemeubel is te plaatsen of bevestigd kan worden aan een onopvallende muurbeugel.
Sonos Playbar openPlaybar werkt naadloos samen met andere draadloze-audioapparatuur in de Sonos-serie. De Playbar kan gekoppeld worden aan de Sonos SUB voor een diep, indringend geluid. Door toevoeging van een paar Sonos Play:3 luidsprekers ontstaat een 5.1-surroundgeluidservaring in je eigen thuisbioscoop.

Onder de ‘motorkap’ biedt Playbar negen individueel versterkte speakers: zes mid-woofers voor een diep en rijk lagefrequentiegeluid en drie tweeters voor helder detailgeluid. De array-luidsprekertechnologie combineert hardware en software voor een breed klankbeeld achter de fysieke soundbar en behoudt tegelijkertijd een scherp en gecentraliseerd spraakgeluid. Of je nu naar een film kijkt, een game speelt of een muzieknummer afspeelt vanuit Juke of Spotify, Playbar maakt het geluid helderder in plaats van alleen harder.

Playbar is eenvoudig te installeren en eenvoudig in het gebruik. De soundbar maakt verbinding met de HD TV via een optische kabel en speelt al het geluid af van de apparaten die aan het toestel zijn verbonden, zoals digitale-televisieontvangers, Blu-ray-spelers en gameconsoles. Hij ondersteunt verder alle gangbare audio-outputformaten inclusief Dolby Digital. Gebruikers bedienen het volume of zetten de soundbar op mute met een reguliere tv-afstandsbediening of met een van de gratis Sonos Controller-apps voor iPhone, iPad, Android, Mac of pc.

Voor meer informatie over de Sonos Playbar, inclusief technische specificatie, ga naar Sonos.com/Playbar.

Sonos Software-update

Sonos komt verder met een nieuwe gratis software-update voor zijn draadloze HiFi-systeem. Sonos-software 4.0 biedt enkele verbeteringen aan de Sonos Controller-apps, die het mogelijk maken nog sneller en eenvoudiger alle muziek ter wereld af te spelen. Sonos Favorites biedt one-touch toegang tot je favoriete muziek vanaf elke Sonos-bron, zoals de muziekbibliotheek, streamingdiensten en radiostations. Dit alles direct vanuit het muziekmenu. De Sonos Controller voor Android bevat een nieuwe widget die je in staat stelt om Sonos direct vanaf je Android-homescreen te bedienen. Bovendien is de Sonos Controller voor iPhone aangepast voor het grotere scherm van de iPhone 5. De software-update is met één druk op de knop te installeren via het Sonos-systeem en in alle app-stores.

Sonos Playbar prijs en beschikbaarheid

De Sonos Playbar is beschikbaar vanaf vanaf 5 maart 2013 voor een consumentenadviesprijs van 699 euro.

Bron: Sonos