CookiesSony toont 4K Ultra HD-tv’s met Android

7 januari 2015 10:59 door Hans Wind

Sony 4K Ultra HD Android TVDe Sony Bravia TV lijn voor 2015 omvat twaalf 4K Ultra HD-tv’s waarin Android TV is gecombineerd met Sony’s One Flick Entertainment. De televisies zijn slank vormgegeven en bieden High Resolution Audio weergave.

De nieuwe krachtige Sony 4K Processor X1 zorgt voor heldere weergave of het nu 4K-content is, High Definition, Standard Definition of internetvideo’s met lage resolutie. De krachtige X1-chip zorgt, indien nodig, via upscaling voor optimale 4K-videobeelden via welke bron dan ook. Elke bron wordt geanalyseerd en bewerkt de best mogelijke 4K-detailweergave te tonen. Zowel SD als HD worden zorgvuldig opgewaardeerd (upscale) om 4K-kwaliteit te benaderen.

Android TV

Met het nieuwe Android TV besturingssysteem ontstaan nieuwe mogelijkheden. Alles wat u graag doet op uw tablet of smartphone kunt u nu ook op het grote tv-scherm doen. Verken op de Sony TV een wereld van films, muziek, foto’s, games, zoekfuncties en apps.

Via de ingebouwde microfoon op de touchpad-afstandsbediening kunt u met Voice Control content opzoeken, vragen stellen en uw tv bedienen. Met de ingebouwde Google Cast stuurt u snel en eenvoudig content van uw smartphone of tablet naar uw tv.

Met de touchpad-afstandsbediening met One-Flick Entertainment bladert u eenvoudig door tv-zenders, internetvideo’s, foto’s en andere content.

De Sony X90C krijgt een zeer zogenaamd ‘Floating Style’-design van slechts 4,9mm dun (op het dunste punt gemeten). Dankzij de meegeleverde wandbevestiging is de X90C aan de muur te monteren.

High Resolution Audio

High Resolution Audio maakt in 2015 zijn tv-debuut op de Sony X94C en X93C. Hi-Res Audio is de term voor alle audio die van betere kwaliteit is dan van een cd. Dankzij DSEE HX wordt alle geluid, ongeacht wat u kijkt, zoals dialogen, muziek en meer automatisch opgewaardeerd naar hogere resolutie audio kwaliteit, voor een meer levensechte luisterervaring door de reproductie van details.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe serie BRAVIA 4K- en Full HD-televisies van Sony zijn verkrijgbaar vanaf maart 2015. Prijzen worden bij de officiële introductie bekendgemaakt.

Bron: Sony