CookiesSony A5000 – digitale wificamera met verwisselbare lens

7 januari 2014 13:50 door Hans Wind

Sony A5000 - digitale wificamera met verwisselbare lensDe Sony A5000 is een kleine en lichte digitale wificamera met verwisselbare lens en creatieve mogelijkheden. De Sony A5000 is voorzien van een 20,1 effectieve megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor en een BIONZ X-beeldprocessor.

De nieuwe Sony A5000 is volgens de fabrikant een serieuze stap voorwaarts in vergelijking met standaard compactcamera’s. De camera is klein en licht genoeg om overal mee naartoe te nemen. De camera weegt slechts 210g en ondanks de zeer compacte body is toch plaats voor een ingebouwde flitser. De handgreep is ergonomisch gevormd, zodat het toestel met iedere E-mount-lens uitstekend in de hand ligt.

De 20,1 effectieve megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor van DSLR-formaat legt de gedetailleerde beeldinformatie vast. De nieuwe BIONZ X-beeldprocessor, die ook te vinden is in de A7 en A7R full frame camera’s, geeft de beeldkwaliteit een extra impuls.
Detailweergave, specifieke ruisonderdrukking en diffractie reductietechnologieën zorgen voor een nog fijnere textuur en nog minder ruis, waar en wanneer je ook fotografeert. De lichtgevoeligheid kan handmatig tot ISO 16000 worden aangepast voor sfeervolle beelden, zelfs bij weinig licht.

Sony A5000Snel een ‘selfie’ maken is gemakkelijk dankzij de comfortabele handgreep en het 180° kantelbare lcd-scherm, waarmee je jezelf op een armlengte afstand perfect in beeld krijgt. Gezichtsdetectie en Soft Skin Effect verzachten huidoneffenheden en verbeteren de teint, zodat je er nog beter op staat. En dankzij de handig geplaatste tuimelknop kun je de optische zoom met een enkele vinger aanpassen.

De ingebouwde WiFi maakt door aanraken een snelle verbinding met je Xperia of je NFC-compatibele Android-smartphone of -tablet mogelijk. Draadloos foto’s delen met je mobieltje is daarme eenvoudig. Ook de Smart Remote Control wordt met een enkele aanraking geactiveerd. Zo kun je handig via je smartphone of tablet foto’s nemen met je camera.

PlayMemories Camera Apps biedt veel mogelijkheden dankzij vele gratis en betaalde apps voor spannende creatieve effecten. Time-lapse Versie 2.0 volgt wijzigingen in de lichtintensiteit handig op. En de nieuwe functie Sync to Smartphone stuurt foto’s automatisch door naar een van te voren geregistreerde smartphone of tablet, steeds wanneer je de camera uitschakelt. De doorgestuurde foto’s zijn automatisch gelinkt aan je PlayMemories Online account als je mobiele apparaat beschikt over de PlayMemories Online App en de ‘All Sync’ functie is ingeschakeld.

Photo Creativity, een bijzondere tool van Sony, geeft creatieve controle over instellingen zoals foto-effecten en een onscherpe achtergrond. Druk op de knop en gebruik de bedieningsschijf om meteen het resultaat van je fotoaanpassingen op het lcd-scherm te zien, inclusief een beschrijving op het scherm voor minder ervaren fotografen.

Er zijn meerdere accessoires voor de Sony A5000, zoals de nieuwe, elegante LCS-EBB-hoes. De LCS-BBN zachte draaghoes en de STP-XSR1 schouderriem zorgen voor een stijlvolle, complete look in afgestemde kleuren. De LCS-BBN is een zachte ‘bag-in-bag’ hoes die gemakkelijk in een rugzak of koffer past. Verder is er de ACC-TRW, een complete accessoireset met een BC-TRW-batterijlader en een NP-FW50 oplaadbare batterij.

De SEL55210 (E55-210 mm F4.5-6.3 OSS)-telezoomlens is nu verkrijgbaar in een zwarte finish die mooi bij de A5000 past.

Sony A5000 prijs en beschikbaarheid

De Sony A5000 digitale camera met verwisselbare lens van Sony is beschikbaar vanaf maart 2014 in zwart en wit en de consumentenadviesprijs is 500 euro.

Bron: Sony