CookiesSony actief met 4K rond WK

12 juni 2014 08:44 door Hans Wind

Sony actief met 4K rond WKSony gaat hoogtepunten van het WK voetbal, die door het bedrijf in 4K beeldkwaliteit zijn opgenomen, tonen op Sony 4K Ultra HD-televisies in winkels in Europa. Sony wil op deze manier haar rol op het gebied van 4K benadrukken.

Eerder maakte Sony al bekend dat het in samenwerking met FIFA 4K-technologie en 4K-producten laat zien. Van het filmen, opnemen en produceren van entertainmentcontent tot de uiteindelijke vertoning op 4K-televisies en bijbehorende entertainmentdiensten.

Op de nieuwste Sony Bravia TV’s zit een zogenaamde ´Live Football Mode´ waarmee met één druk op de knop de ´Live Football Mode´ wordt geactiveerd waarna geluid wordt gereproduceerd alsof de kijker midden in het stadion zit. De nieuwe interface van de Bravia-televisies toont voetbalnieuws, WK-hoogtepunten zowel van FIFA als andere bronnen.
Via Social Viewing worden tijdens de wedstrijd real time tweets getoond en met Skype-video kun je met familie en vrienden van over de hele wereld de spanning en opwinding tijdens de wedstrijd delen.

Sony ´One Stadium´ Portal-website

Naast de conventionele manieren om te genieten van voetbal, zoals het kijken naar de wedstrijden in het stadion of op tv, biedt Sony een nieuwe, interactieve WK-ervaring via verschillende netwerkdiensten. Sony heeft One Stadium opgezet als wereldwijde hub voor communicatie rondom voetbal en biedt extra content en wedstrijden. Sony wil hiermee mensen bewegen om een passie en inspiratie te delen via verschillende projecten, wedstrijden en sociale media. Sony One Stadium is beschikbaar in zes verschillende talen. (zie de video)

4K voetbal in winkels

In Nederland zal Sony de 2014 FIFA World Cup hoogtepunten uitzenden in Media Markt Arena op een 85 inch (215cm) Sony Bravia TV. Consumenten kunnen ook in de WK 4K Ultra HD Highlights zien op een Sony 4K Ultra HD Bravia X9-televisie in de volgende winkels:
• Media Markt Rotterdam The Corner
• Media Markt Den Haag
• Media Markt Eindhoven
• Plasmadiscounter Naarden

Bron: Sony