CookiesSony Action Cam HDR-AS15

3 september 2012 09:30 door Hans Wind

Sony Action Cam HDR-AS15De nieuwe Sony Action Cam (HDR-AS15) weegt nauwelijks 90 gram (inclusief meegeleverde batterij). Deze ultracompacte Action Cam legt haarscherpe videobeelden vast in Full HD, of je nu op trektocht bent, fietst, snorkelt, surft of voor skydiving kiest.

De cam heeft een grote, praktische Record-knop die makkelijk is in te drukken om de ‘handenvrije’ opname te starten. Bevestig de Action Cam op je fietshelm of surfplank met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal dat je op het vlakke of gebogen oppervlak bevestigt. Je kan de Action Cam ook dragen met de optionele waterbestendige hoofdbandset.

De gevoelige Exmor R CMOS-sensor in de Action Cam maakt haarscherp en ruisvrij videomateriaal ongeacht de lichtomstandigheden, van zonsopgang tot zonsondergang. Het kwalitatieve Carl Zeiss Tessar-objectief biedt een extra-brede kijkhoek van 170 graden
voor een wijds overzicht van de omgeving: van skihellingen tot bergpaden. Met de SteadyShot beeldstabilisatie blijft het filmmateriaal vrij van trillingen: dat maakt het thuis terugkijken op een grootbeeld hd tv een stuk comfortabeler.

Er is keuze uit vijf video-opnamemodi: van hoge resolutie Full HD 30p tot VGA voor extra lange opnames. Twee speciale ‘slow motion’-modi (60 fps (2x) of 120 fps (4x) ) maken het makkelijker om een golfslag te analyseren of een BMX-fietsstunt in detail te bekijken.

De Action Cam wordt geleverd met een harde waterbestendige etui, speciaal voor opnames in de regen, de sneeuw of zelfs op dieptes tot 60 m. Maar het is ook geschikt om vuil en stof tegen te houden. wanneer je bijvoorbeeld over een stoffig of modderig pad trekt. Optionele extra’s zijn onder andere bevestigingsmateriaal voor op een fietsstuur, een draagbare hoofdband en een
waterbestendige bevestigingsset voor op het hoofd. Handig voor actiesporten zoals fietsen, kiten, surfen, wakeboarden of andere watersporten.

Het aantal beschikbare accessoires wordt binnenkort uitgebreid met een kanteladapter die meer opties biedt om de camera omhoog of omlaag te kantelen om te filmen uit verschillende standpunten. De handgreep met lcd-scherm voegt een camcorderdisplay toe waarop je de opnames via het lcd-scherm kunt maken en terugkiijken. Verder zal er ook een mistwerende folie beschikbaar komen die de vorming van condensatie tegenhoudt en een pakket met verschillende behuizingsopties, speciaal voor onderwateropnames.

Het slot voor de geheugenkaart van de camera is geschikt voor kaarten van de types Memory Stick Micro (M2) en Micro SD/SDHC (klasse 4 of meer).

Installeer de ‘PlayMemories Mobile’-app (Android of iOS) op je smartphone of tablet en zet videomateriaal van de Action Cam rechtstreeks over via Wifi . Met deze gratis app kan je de Action Cam ook op afstand bedienen via je smartphone.

Sony Action Cam HDR-AS15 prijs en beschikbaarheid

• De Sony HDR-AS15 Action Cam inclusief waterbestendige behuizing kost 300,- euro en is beschikbaar vanaf oktober 2012.

• De BLT-HB1 zelfklevende bevestigingsstukken (2 stuks) kosten 25,- euro en zijn beschikbaar vanaf oktober 2012.

• De VCT-GM1 waterbestendige bevestigings hoofdband kost 30 euro en is beschikbaar vanaf oktober 2012.

• De VCT-HM1 bevestiging voor op het fietsstuur kost 30 euro en is beschikbaar vanaf oktober 2012

Bron: Sony