CookiesSony Alpha 35 DSLR met Full HD video

8 juni 2011 11:43 door Hans Wind

Sony Alpha 35 DSLR met Full HD videoDe nieuwe Sony Alpha 35 digitale spiegelreflexcamera SLT-A35 is licht, compact en volgens de fabrikant ook gebruiksvriendelijk. Met deze camera kunnen fotografen van elk niveau opnames maken aan professionele snelheden en met een ruim aanbod aan creatieve opties.

Sony’s Translucent Mirrortechnologie die werd geïntroduceerd bij de Alpha 33 en de Alpha 55, maakt opnames aan hoge snelheden mogelijk dankzij een reactieve en nauwkeurige continue autofocus, zowel voor stilstaande beelden als voor video in Full HD TV kwaliteit.

De hogesnelheidsopname met tele-objectief, nu mogelijk dankzij de Alpha 35, vergroot het centrale gedeelte van het beeld om een effectieve vergroting van circa 1,4keer mogelijk te maken, terwijl er maximaal zeven beelden per seconde worden opgenomen (7 fps).
Dankzij de continue focustracering van stilstaande of bewegende beelden is deze modus ideaal om snelle sportscènes, kindergezichtjes of onderwerpen die op enige afstand liggen vast te leggen via een snelle opeenvolging van frames. Verder is er ook een snelle 5,5 fps drive-modus die continue opnames biedt in volledige resolutie en met autofocustracering.

Exmor APS HD CMOS-sensor in de Alpha 35

Met een resolutie van 16,2 effectieve megapixels levert de nieuw ontwikkelde Exmor APS HD CMOS-sensor gedetailleerde, stilstaande en HD-videobeelden met weinig ruis. Naast de hoge resolutie en gevoeligheid van de sensor zorgt de krachtige BIONZ-processor er ook nog voor dat de beeldgegevens schoongemaakt en geoptimaliseerd worden met als resultaat onberispelijke beelden met een rijke en natuurlijke kleurweergave. Dankzij een maximale gevoeligheid van ISO 12800 is het mogelijk om levensechte stilstaande en HD-videobeelden vast te leggen in omstandigheden met weinig licht. Een situatie waar andere camera’s het vaak moeilijk hebben.
De geavanceerde Quick AF Live View geeft tijdens de opname van foto’s of Full HD-videomateriaal continu in real time beelden weer van de hoofdbeeldsensor. Het licht wordt deels omgeleid van de transparante spiegel naar een AF-sensor om een continue autofocus met nauwkeurige TTL-fasedetectie toe te laten. Een voordeel dat niet mogelijk is met traditionele digitale spiegelreflexcamera’s.

Of er nu stilstaande beelden dan wel AVCHD-videomateriaal wordt opgenomen, er is steeds een gedetailleerde weergave te zien op het kwalitatief hoogstaande Xtra Fine LCD-scherm. De TruBlack-technologie verzekert contrastrijke beelden met volle, diepe zwarttinten, ook bij buitenopnames.

De Tru-Finder met hoge resolutie biedt een nauwkeurig alternatief om gemaakte opnames te kaderen binnen het lcd-scherm van de camera. Deze zoeker maakt gedetailleerde en contrastrijke beelden met een volledige velddekking mogelijk, wat ideaal is om foto-effecten en belichtingsaanpassingen vooraf te bekijken. De accurate compositie van landschappen, architecturale en andere scènes is verbeterd door omwisselbare rasterlijnen.

Naast zijn mogelijkheden op het vlak van beeldvorming is de Alpha 35 ook verfrissend gebruiksvriendelijk, zelfs voor fotografen die voor het eerst werken met een camera met verwisselbaar objectief. De helpgids op het scherm geeft duidelijke uitleg over de geselecteerde functies en de manier waarop ze gebruikt moeten worden.
Meer ervaren fotografen zullen dan weer tevreden zijn met de bovenaan gemonteerde programmeerbare knop waarmee één van 14 frequent gebruikte functies meteen opnieuw is op te roepen.

Picture Effect

De Alpha 35 biedt een nieuwe, in de camera geïntegreerde ‘Picture Effect’-instelling waarmee gebruikers tijdens de opnames extra impact kunnen toevoegen aan hun foto’s of HD-video’s, zonder zich zorgen te moeten maken over het bewerken van de foto’s achteraf. De effecten kunnen vooraf worden bekeken op het camerascherm, zodat de fotograaf het resultaat van een gekozen effect meteen te zien krijgt, en niet na de opname. Het inspirerende assortiment artistieke opties omvat Retro Photo, High-key, Toy Camera en Posterisation.

Verder kunnen ook makkelijk kleureffecten worden gerealiseerd, waarbij één enkele kleur monochroom wordt benadrukt tegenover de andere kleuren van het beeld. Om dit populaire effect te bekomen met specifieke software voor fotobewerking, zijn doorgaans een hele reeks lastige stappen nodig; met de Alpha 35 gebeurt dat automatisch en meteen.

Aanpassingen op het gebied van het stroomverbruik doen de opnameduur van de camera toenemen tot een ruim aantal van 440 stilstaande beelden (aantal bij benadering bij gebruik van het achterste lcd-scherm) tussen twee laadbeurten: een toename van 30 procent tegenover de voorganger. De Alpha 35 is compatibel met alle 32 verwisselbare A-Mount objectieven van Sony waaronder zes Carl Zeiss-objectieven.

Sony Alpha 35 prijs en beschikbaarheid

De consumentenadviesprijs van de SLT-A35 (body) is 600,- euro en is beschikbaar vanaf augustus 2011.
De consumentenadviesprijs van de SLT-A35K (body + 18-55mm objectief) is 700,- euro en is beschikbaar vanaf augustus 2011.
De consumentenadviesprijs van de SLT-A35Y (body + 18-55mm en 55-200mm objectieven) is 900,- euro en is beschikbaar vanaf augustus 2011.

Bron: Sony

 
SLT-A35K prijs vergelijking incl. 18-55mm objectief