CookiesSony Alpha 55 en Alpha 33 met Quick AF Full HD

24 augustus 2010 09:02 door Hans Wind

Sony Alpha 55 en Alpha 33 met Quick AF Full HDDe lijn van Sony Alpha camera’s met verwisselbare objectieven van wordt uitgebreid met de nieuwe, compacte en ultragevoelige Alpha 55 en Alpha 33. Dit zijn de allereerste digitale camera’s van Sony die gebruikmaken van Translucent Mirror Technology, zijn uitgerust met een innovatief optisch systeem dat indrukwekkende nieuwe opnamemogelijkheden biedt. In tegenstelling tot de conventionele DSLR-camera’s wordt bij de Translucent Mirror Technology gebruikgemaakt van een vaste, doorzichtige spiegel die het optische pad tussen de hoofdbeeldsensor en een afzonderlijke autofocussensor met fasedetectie ‘opsplitst’.

De directe weergave van voorbeelden van beelden met een hoge resolutie en de snelle, accurate autofocus met fasedetectie zijn dus te allen tijde beschikbaar, via het lcd-scherm van 7,5 cm met aanpasbare hoek of via de precisie-Tru-Finder (elektronische zoeker). Zo wordt ervoor gezorgd dat je zelfs bewegende onderwerpen altijd scherp in beeld kunt houden, of je nu Full HD-video of stilstaande beelden opneemt.

Translucent Mirror Technology verbetert traditionele DSLR-modellen dankzij het vereenvoudigde mechanische ontwerp dat zorgt voor een kleinere en minder complexe camera. Dit maakt de Alpha 55 en de Alpha 33 een uitstekende keuze voor vrijetijdsfotografen die spontane familie- en vakantiemomenten willen vastleggen terwijl ze minder hoeven mee te sjouwen.

Sony Alpha 55 achterkantQuick AF Full HD-filmopnamen
Dankzij het grote formaat van de Exmor™ APS HD CMOS-sensor in beide camera’s kunnen fotografen HD-video-opnamen vastleggen met prachtige effecten voor een vage achtergrond.
De Alpha 55 en de Alpha 33 betekenen ook het debuut van Quick AF video opnamen in Full HD TV kwaliteit. Dankzij de Translucent Mirror Technology kan je AVCHD 1080i-video-opnamen maken met soepele, precieze AF-tracking met fasedetectie van bewegende onderwerpen. Directe weergave van voorbeelden van videobeelden is nu mogelijk via de zoeker, wat niet mogelijk was bij DSLR-camera’s omdat de omhooggeklapte spiegel hiervan voorkomt dat er tijdens video-opnamen licht komt bij de optische zoeker.

Opnamen met volledige resolutie tot 10 fps dankzij precieze AF-tracking
Dankzij de Translucent Mirror Technology is met de Alpha 55 opnamen met hoge snelheden tot 10 fps (Alpha 33: 7 fps) te maken in de AE-modus Continue prioriteit. Dit zijn de snelste prestaties ter wereld op het gebied van AF-continu-opnamen voor camera’s met een verwisselbaar objectief en een APS-C-sensor.
Het nieuwe 15-punts autofocussysteem met fasedetectie garandeert een snelle, accurate AF-tracking waarmee zelfs bewegende onderwerpen haarscherp in beeld zijn te houden tijdens continu-opnamen. Hierdoor kan zijn met de Alpha 55 en de Alpha 33 handelingen vast te leggen die maar een fractie van een seconde duren, bijvoorbeeld korte gezichtsuitdrukkingen van portretonderwerpen.

Composities maken en beelden weergeven
Met de Alpha 55 en de Alpha 33 heeft de gebruiker nieuwe mogelijkheden voor het framen en weergeven van video- en stilstaande beelden van de hoogste kwaliteit. Het Quick AF Live View-systeem is nu effectiever dan ooit. De directe weergave van voorbeelden van beelden met een hoge resolutie wordt gecombineerd met onaangetaste AF-prestaties met fasedetectie, zelfs bij snel bewegende onderwerpen.

Het heldere Xtra Fine LCD-scherm van 7,5 cm (16:9) kan vrij kantelen en draaien (tot maximaal 270 graden) zodat bij elke opnamehoek gemakkelijk te framen is. Bovendien biedt het een uitstekend detail- en contrastniveau.

Er is ook een precieze elektronische zoeker met een resolutie van 1,15 miljoen pixels die een kristalhelder beeld oplevert met een framedekking van 100 %. Er is dan onmiddellijk een voorbeeld te bekijken van aanpassingen in de belichting, velddiepte of kleur, in de zoeker of op het lcd-scherm. Een probleemloze compositie wordt verder ondersteund door een rasterlijn in de zoeker en op het lcd-scherm die aan en uit is te zetten, plus een nieuwe digitale waterpas.

Verbeterde creatieve mogelijkheden
De Alpha 55 en de Alpha 33 zijn compatibel met de volledige reeks van meer dan 30 A-mount verwisselbare objectieven en bovendien zijn ze uitgerust met SteadyShot INSIDE. Dit ingebouwde beeldstabilisatiesysteem biedt tot 4 niveaus voor het corrigeren van bewegingen bij het uit de hand maken van opnamen.

Beide camera’s zijn ook uitgerust met 3D Sweep Panorama. Hiermee kunnen fotografen zeer gedetailleerde, extra brede panorama’s vastleggen met een enorm gezichtsveld. Deze 3D-panorama’s kunnen op elke compatibele 3D HD TV worden weergegeven. De SLT-A55V is ook de eerste Alpha-camera van Sony met geïntegreerd gps, waardoor afbeeldingen en videofragmenten automatisch zijn te voorzien van geolabels.
De Exmor APS HD CMOS-sensor van een nieuwe generatie in beide camera’s ondersteunt een geavanceerde reeks compositie- en verwerkingsfuncties voor digitale beelden. Hierdoor hebben zowel beginners als gevorderden nog betere artistieke mogelijkheden.

Auto HDR is nu nog verder verbeterd in vergelijking met de á-modellen van de vorige generatie. Gegevens van een continu-opname van drie frames bij belichtingstrapjewaarden worden automatisch samengevoegd. Hierdoor ontstaat één beeld met meer lichte en donkere details. Met de multi-frame ruisreductie wordt een continu-opname van zes frames ‘gestapeld’ en is één belichting met weinig ruis en een effectieve gevoeligheid tot maar liefst ISO 25600 te maken.

De nieuwe camera’s zijn compatibel met zowel Memory Stick PRO Duo™ (waaronder Memory Stick PRO-HG Duo™) als SD-media (waaronder zowel SDHC- als SDXC-indelingen) (allemaal afzonderlijk verkrijgbaar). De overdrachtsnelheid van 30 MB per seconde van de Memory Stick PRO-HG Duo HX levert de beste prestaties bij het maken van continu-opnamen met de camera’s of bij het overbrengen van de gegevens naar andere media.

Sony Alpha 55 en Alpha 33 prijs en beschikbaarheid
• De adviesprijs van de body van de Sony Alpha 33 is 650 euro en beschikbaar vanaf sep. 2010
• De adviesprijs van de Sony Alpha 33L (body + 18-55mm objectief) is 750 euro en beschikbaar vanaf sep 2010
• De adviesprijs van de Sony Alpha 33Y (body + 18-55mm + 55-200mm objectieven) is 950 euro en beschikbaar vanaf sep 2010
• De adviesprijs van de body van de Sony Alpha 55V is 750 euro en beschikbaar vanaf okt. 2010
• De adviesprijs van de body van de Sony Alpha 55VL (body + 18-55mm objectief) is 850 euro en beschikbaar vanaf okt 2010
• De adviesprijs van de body van de Sony Alpha 55VY is 1050 euro (body + 18-55mm + 55-200mm objectieven) en beschikbaar vanaf okt 2010

Bron: Sony


Sony Alpha 33 body prijs vergelijking

Sony Alpha 55 body prijs vergelijking