CookiesSony Alpha 58 SLT camera

20 februari 2013 09:35 door Hans Wind

Sony Alpha 58 SLT cameraDe nieuwe Sony Alpha 58 SLT-camera is voorzien van Translucent Mirror-technologie. Deze technologie maakt snelle opnamen mogelijk met accurate autofocus. De nieuwe Sony Alpha 58 met verwisselbare lenzen beschikt over functies die bekend zijn van de duurdere DSLR-camera’s.

Centraal in de Alpha 58 bevindt zich de allernieuwste Exmor APS HD CMOS-sensor met resolutie van 20,1 effectieve megapixels. Deze wordt gecombineerd met een verbeterde BIONZ-beeldverwerkingsprocessor voor gedetailleerde foto’s en Full HD-video met laag ruisniveau en een hoog gevoeligheidsbereik tot ISO 16.000. Er zijn inmiddels 35 verwisselbare A-vattingslenzen (inclusief twee teleconverters) beschikbaar.

Zelfs als foto’s uit de losse pols worden gemaakt, houdt de SteadyShot INSIDE de opnamen helder en stabiel. Hierdoor zijn foto’s met lagere sluitertijden of hogere zoominstellingen, waarbij het schudden van de hand vaak een probleem is, uitstekend te maken.

In tegenstelling tot de DSLR-camera’s gebruiken de SLT-camera’s van Sony de Translucent Mirror-technologie. Deze technologie richt het licht niet alleen naar de hoofdbeeldsensor, maar de technologie wordt gebruikt als een afzonderlijke autofocussensor.
Sony Alpha 58 achterkantDit betekent volgens de fabrikant dat onderwerpen op elk ogenblik scherp gesteld blijven, terwijl de gebruiker de scènes samenstelt door middel van het kantelbare lcd-scherm of via de OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoog contrast. Aangezien er ook geen bewegende en vertragende spiegel aanwezig is, is zelfs een non-stop live voorbeeldweergave mogelijk tijdens snelle beeldopnamen of tijdens het opnemen van Full HD-video.

De Sony Alpha 58 is een geschikte camera voor het vastleggen van actiemomenten zoals sport en dieren in het wild of spontane momenten met vrienden en familie. De modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE brengt dat beslissende moment dichterbij met een razendsnel opeenvolgende reeks opnamen van 8 beelden per seconde.

Automatisch ‘tracking object’ Autofocus

Het 15-punts AF-systeem beschikt nu over de automatisch Lock-on autofocus. Met deze functie zijn bewegende objecten sneller en nauwkeuriger te traceren, vast te zetten en te volgen. Dat betekent dat de beweging van een atleet of van dieren in het wild zijn vast te leggen met een snel opeenvolgende reeks van heldere en scherpe foto’s.

Met de nieuwe OLED Tru-Finder zijn beelden in te kaderen, scherp te stellen en weer te geven. Deze heldere elektronische beeldzoeker met extreem hoge resolutie toont direct (real time) nauwkeurige resultaten bij het aanpassen van de camera-instellingen. Voordat de opname wordt vastgelegd, en niet pas erna, is het resultaat van het aanpassen van onder andere de belichtingscompensatie, lensopening, ISO, witbalans, Picture Effect en andere parameters meteen zichtbaar.

Auto Object Framing

Auto Portrait Framing was al beschikbaar op eerdere Alpha-modellen maar is nu veelzijdiger. De nieuwe Auto Object Framing-functie helpt om meer professionele foto’s te maken. De Alpha 58 beoordeelt de inhoud van een scène – bijvoorbeeld één persoon, twee personen, zelfs bewegende objecten of macro-onderwerpen – en start vervolgens met het traceren, inkaderen en bijsnijden van de opname om een professionele ingekaderde compositie te produceren. Dankzij de Pixel Super Resolution-technologie van Sony behouden bijgesneden foto´s dezelfde resolutie als het originele beeld.

Picture Effect is direct te kiezen via de keuzeknop en biedt 15 mogelijke artistieke bewerkingen, zoals Toy Camera, Mono en Partial Colour.

De Alpha 58 is de eerste SLT-camera van Sony die de nieuwe ‘TRILUMINOS Colour’ lcd-kleurentechnologie ondersteunt. Als de gemaakte filmpjes of foto’s op een BRAVIA-televisie met ‘TRILUMINOS Display’-ondersteuning worden bekeken, dan resulteert dat in een aanzienlijk breder spectrum aan kleuren. Beelden worden dan in de meest levendige, realistische kleuren getoond.

Sony SLT-A58K specificaties

• Beeldsensor: Exmor APS HD CMOS
• Effectieve pixels: 20,1 megapixels (bij benadering)
• Gevoeligheidsbereik: ISO 100 – 16000 (25600 met Multi Frame NR)
• Systeem voor automatische scherpstelling: 15-punts fasedetectie Live View AF-systeem met 3 kruissensoren; met AF-• tracering in de modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE
• Continu beeldopname (max.): 5 fps (8 fps in modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE)
• Filmopname: Snelle AF Full HD-film (AVCHD 1920×1080, 50i/25p)
• Elektronische zoeker: OLED Tru-Finder met 100% bereik / Lcd 460k-punt 6,7 cm (2.7-type) met afstelbare hoek
• Functies voor beeldsamenstelling: Auto HDR; Hand-held Twilight (Opname bij schemering uit losse pols); Sweep Panorama (Draaipanorama); Anti Motion Blur (anti-bewegingswaasmodus); Multi Frame Noise Reduction (Ruisonderdrukking meerdere frames)
• Beeldstabilisatie: SteadyShot INSIDE
• Ingebouwde flitser: GN 10
• Opnameduur: Tru-Finder gebruiken: 690 opnamen / Met lcd: 700 opnamen
• Interfaces: HDMI; Multi Interface Shoe; Multi Terminal; Memory Stick Duo / SD-kaartsleuven
• Beeldeffect 11 modi, 15 effecten
• Afmetingen: 128,6 x 95,5 x 77,7 mm (bij benadering)
• Gewicht (alleen behuizing): 492g (bij benadering)

Sony Alpha 58 prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 58-camera met verwisselbare lens van Sony met de Translucent Mirror-technologie is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013.

De SLT-A58K wordt standaard geleverd met 18-55 mm lens en heeft een winkeladviesprijs van 550 euro.

Bron: Sony