CookiesSony Alpha 850, 550 en 500 introductie

1 september 2009 09:04 door Hans Wind

Sony Alpha 850, 550 en 500 introductieSony breidt zijn Alpha digitale spiegelreflex-assortiment uit met de Full Frame Alpha 850 en de Alpha 550 en Alpha 500. Deze DSLR-camera’s zijn voorzien van de nieuwste Sony technologieën en gericht op zowel de beginnende als ervaren fotograaf. Alle camera’s beschikken over een CMOS-sensor die ruis onderdrukt en voor zeer scherpe foto’s met veel detail en heldere kleuren zorgt.

De Alpha A850 heeft een full frame 24,6 megapixel sensor en vrijwel alle kenmerken van het vorig jaar geïntroduceerde topmodel, de Alpha 900. De Alpha 850 is geschikt voor de brede range van Alpha-lenzen waaronder de full-frame kwaliteitslens van Carl Zeiss en vijf G-lens (Konica Minolta).

De full-frame CMOS-sensor van de Alpha 850 optimaliseert het beeld door twee fasen ruisreductie, zowel analoog als digitaal. In de eerste fase wordt ruis onderdrukt als de full-frame sensor licht omzet in elektronische signalen. In de tweede fase zet de Dual BIONZ ™ processor de grote hoeveelheden digitale gegevens om en elimineert nog meer ruis tijdens de verdere beeldverwerking. Het resultaat zijn afbeeldingen van een extreem hoge kwaliteit met minimale ruis zelfs bij maximale ISO-waarden (ISO 6400).

Autofocus voor bewegend beeld
De Alpha 850 beschikt over een nauwkeurig autofocus systeem dat zeer geschikt is voor bewegend beeld. Het 9-punts AF systeem is aangevuld met 10 scherpstelpunten en een F2.8 sensor voor het meest optimale resultaat. Afbeeldingen zijn direct te beoordelen op het grote, hoogcontrast 3-inch Xtra Fine LCD-scherm dat een uitzonderlijk hoge resolutie biedt (921 K dot) zelfs buiten in fel zonlicht.

Slimme preview functie
De Preview-functie geeft de effecten van de veranderingen in belichting, witbalans en D-Range Optimiser aan voordat het maken van afbeeldingen is gestart. Deze preview is van onschatbare waarde bij het samenstellen van complexe scènes die normaal gesproken alleen met verschillende lichtbronnen zijn te combineren.

Robuust
Net als zijn full-frame broer A900, is de A850 robuust gebouwd voor betrouwbare prestaties in alle omstandigheden. De camera heeft een aluminium chassis en body van een magnesiumlegering. De zoeker en geheugenkaartsleuven zijn beschermd tegen stof en vocht door rubberen afsluitringen. Bovendien bewaakt het antistof systeem de full-frame sensor tijdens het verwisselen van de lenzen.

De meegeleverde high-capacity InfoLITHIUM ™ herlaadbare batterij (NP-FM500H) levert stroom voor ongeveer 880 foto’s per lading. De A850 is volledig te combineren met het scala aan originele accessoires van Sony voor o.a. de Alpha 900.

Nieuwe Full Frame lens
De keuze aan full-frame lenzen wordt uitgebreid met de nieuwe 28-75mm F2.8 SAM. Deze lens is compact en levert uitstekend beeld in het bijzonder voor interieurscènes en portretten.

De optionele, Memory Stick PRO-HG Duo HX 32G met USB Adapter past in iedere pc en is ideaal voor gebruikers die afbeeldingen in hoge snelheid willen overzetten.

Haarscherpe foto’s met de Alpha 500 en 550
De Alpha 500 (12,3 megapixel) en Alpha 550 (14,2 megapixel) beschikken over de razendsnelle BIONZ- beeldverwerkingsprocessor. In combinatie met Sony Quick AF Live View zijn zowel bewegende beelden als portretten uitstekend vast te leggen en terug te kijken op het scherm. Quick AF Live View is bijzonder door toepassing van een tweede beeldsensor met als voordeel dat er geen vertraging optreedt tussen scherpstellen en vastleggen.

In de ‘Live View’-stand maakt de Alpha 500 vijf afbeeldingen per seconde en de Alpha 550 zeven beelden per seconde. Daarbij beschikt de A500 over 12,3 megapixel CMOS-sensor en de A550 over 14,2 megapixel CMOS-sensor.

Gezichtsherkenning
De Quick AF Live view is ook uitgerust met Face Detection. Daarbij stelt de camera automatisch scherp op gezichten met de juiste witbalans voor een natuurlijke huidtint. Ook beschikt deze camera over de eerder geïntroduceerde Smile Shutter waarbij de camera automatisch afdrukt op het moment dat de persoon op de foto lacht.

Snel en onbewogen
De A500 en A550 zijn voorzien van een APS-C-formaat CMOS-sensor die perfect samenwerkt met de BIONZ beeldprocessor, bekend van de andere Alpha-camera’s. Hierdoor ontstaat er een haarscherp en ruisvrij beeld. De krachtige BIONZ-processor zorgt ook voor de snelle reactietijd van de nieuwe camera’s. De hoge schrijfsnelheid wordt optimaal benut met het gebruik van de Sony Memory Stick Pro Duo HX. De verbeterde D-Range Optimiser past automatisch de waarden aan bij het fotograferen van scènes met zeer helder beeld en contrasterende diepe schaduwen, zelfs in situaties met veel tegenlicht.

Optische beeldstabilisatie in de camerabody
Net als iedere andere Sony Alpha DSLR-camera beschikken de nieuwe modellen ook over SteadyShot INSIDE. De ingebouwde beeldstabilisatie corrigeert ten allen tijde trillingen van de camera (onafhankelijk van de gebruikte lens) wanneer uit de hand wordt gefotografeerd en een statief ontbreekt. Alle Sony Alpha-lenzen en bestaande KonicaMinolta objectieven passen op deze nieuwe camera’s.

Kantelbare LCD-schermen
Zowel de A500 als de A550 hebben een kantelbaar LCD-scherm. Door het scherm naar boven of beneden te kantelen zijn betere composities te maken en is het ook eenvoudiger om gemaakte afbeeldingen terug te kijken. De A500 heeft een groot en contrastrijk 3-inch Clear Photo LCD-Plus scherm en de A550 heeft een 3 inch Xtra Fine LCD-scherm voor haarscherpe kleuren, contrast en details.

Gebruiksvriendelijk dankzij grafische weergave en help functie
De nieuwe Alpha DSLR’s leggen op een duidelijke manier in tekst en beeld uit wat het effect is van de gekozen instellingen en wat de begrippen betekenen. De nieuwe grafische weergave toont duidelijk hoe de gekozen instellingen, zoals sluitertijd en diafragma, van invloed zijn op de uiteindelijke foto. Dankzij dit gebruiksvriendelijke helpmenu is een handleiding overbodig geworden.

Oplaadbare accu’s
De camera’s zijn urenlang te gebruiken zonder dat de accu leegraakt. De oplaadbare accu van de A500 maakt het mogelijk om tot 1000 foto’s achter elkaar te maken. Daarmee beschikt de accu over de hoogste capaciteit binnen de Alpha-serie. De A550 levert tot 950 opnamen, zonder tussentijds opnieuw op te laden.

Grootbeeld foto’s kijken op High Definition BRAVIA LCD-televisie
Alle nieuwe Alpha-modellen zijn via HDMI te verbinden met een full HDTV of HD Ready flat TV, zodat je op een groot scherm gezamenlijk kan genieten van de mooiste foto’s.
Sony BRAVIA-televisies met PhotoTV HD-weergave staan garant voor de best haalbare fotoweergave. De nieuwe modellen beschikken voor het eerst over BRAVIA Sync-compatibiliteit. Hiermee is de aangesloten Alpha DSLR-camera te bedienen via de afstandsbediening van de Sony BRAVIA televisie.

Sony Alpha 850, 550 en 500 prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Alpha 500 is vanaf 700 euro en de camera is eind oktober beschikbaar.
De adviesprijs van de Alpha 550 is 800 euro en is vanaf eind oktober beschikbaar.
De adviesprijs van de Alpha 850 is 2000 euro en is vanaf september beschikbaar.
De adviesprijs van de 28-75mm lens is 850 euro en is vanaf november beschikbaar.

Bron: Sony


Sony Alpha 500 prijs vergelijking

Sony Alpha 550 prijs vergelijking

Sony Alpha 850 prijs vergelijking