CookiesSony BDP-S1E Blu-ray speler introductie

28 maart 2007 14:05 door Hans Wind

Sony BDP-S1E Blu-ray speler introductieSony introduceert de Sony BDP-S1E Blu-ray Disc speler. De BDP-S1E is een high end-speler en behoort tot de krachtigste en meest geavanceerde apparatuur die Sony ooit voor de consumentenmarkt heeft ontwikkeld. De Sony BDP-S1E zorgt voor de best mogelijke High Definition audiovisuele weergave van films. De fraai vormgegeven Blu-ray-speler is bovendien naadloos te integreren in Sony’s BRAVIA HDTV Theatre-concept.

Sony heeft deze Blu-ray Disc-speler ontworpen als de ultieme speler voor de thuisbioscoop en levert Full HD 1920 x 1080p (progressive) video voor Blu-ray Disc-titels. Bij het afspelen van een normale DVD verbetert de 1080p-upscaling-technologie de beeldkwaliteit van standaard resolutie naar een weergave die de Full HD-resolutie benadert. Dankzij 24p True Cinema worden films voor het eerst weergegeven met de framesnelheid en toonhoogte van de oorspronkelijke (film)opname.

Sony BDP-S1E geluidsweergave
Naast de goede beeldkwaliteit biedt de Sony BDP-S1E ook een indrukwekkende geluidsweergave. De speler biedt tot maar liefst acht ongecomprimeerd lineair PCM digitale geluidskanalen via HDMI of Dolby Digital Plus. De speler biedt de best mogelijke audioprestaties dankzij afzonderlijke audiocircuits, het gebruik van ‘studio getunede’ hoogwaardige audiocomponenten, een robuuste chassis en uit het middelpunt geplaatste voeten voor stabiliteit.


x.v.Colour beeldkwaliteit
De integratie van ‘x.v.Colour’, Sony’s implementatie van de xvYCC-videosignaalstandaard, benadrukt het streven van Sony naar hogere normen in de beeldkwaliteit van HDTV en home entertainment. Consumenten genieten daardoor van circa tweemaal de kleurkwaliteit ten opzichte van het huidige sRGB bij het afspelen van schijfjes die zijn opgenomen met AVC-HD camcorders.

Ontwerp van de Sony BDP-S1E
De speler is met oog voor details ontworpen en voorzien van hoogwaardige materialen zoals het front van gecoat glas en de elegante aluminium behuizing. Het front heeft een diepblauwe gloed die verdwijnt zodra het licht in de thuisbioscoop laag wordt gedraaid, zodat de aandacht van het publiek niet wordt afgeleid van het geproduceerde beeld. De BDP-S1E is ontwikkeld als integraal HD-onderdeel van het Sony BRAVIA Theatre-concept en kan met één druk op de knop worden gesynchroniseerd met de Sony BRAVIA-televisies, HiFi-systemen en receivers. Dankzij de BRAVIA Theatre Sync-functie is bovendien geen ingewikkelde en tijdverslindende navigatie van meerdere menu’s nodig, maar is integratie met het HD home theatre-systeem van de gebruiker heel eenvoudig.

De speler ondersteunt een scala aan hoogwaardige videocodecs, waaronder MPEG2, MPEG4-AVC en VC1. HDMI-aansluitingen waarborgen een maximale connectiviteit, en voor bezitters van een HDTV zonder HDMI is standaard voorzien in een analoge componentaansluiting voor 1080i. De speler ondersteunt weergave van BD-ROM, AVC-HD, CD en DVD vanaf DVD/DVD±R/±RW-schijfjes evenals van MP3-audiobestanden en JPEG-afbeeldingen die zijn opgeslagen op DVD±R/±RW-schijfjes.

De Sony BDP-S1E is leverbaar vanaf zomer 2007 en heeft een adviesprijs van 1.299 euro.

Sony BDP-S1E prijs vergelijking