CookiesSony BDP-S300 Blu-Ray speler introductie

5 juni 2007 06:55 door Hans Wind

Sony BDP-S300 Blu-Ray speler introductieIn de VS is Sony begonnen met de levering van de nieuwe Sony BDP-S300 Blu-Ray Disc (BD) speler aan de grote detailzaken. De BDP-S300 zal een adviesprijs hebben van 499 dollar, waarmee hij beneden de adviesprijs komt van de Playstation 3. De PS3 was tot nu toe in feite de goedkoopste Blu-Ray speler van Sony.

Sony verwacht met de BDP-S300 de HD markt verder uit te breiden met nieuwe functies zoals Dolby® Digital Plus audio, BRAVIA® Theatre Sync™ en CD afspeelmogelijkheden.

De Sony BDP-S300 kan 1920 x 1080/24p high-definition video weergeven, wat op dit moment de hoogst mogelijke kwaliteit is via een HDMI verbinding. De speler ondersteunt verschillende video formaten inclusief MPEG2, MPEG4-AVC en VC1.

Voor de bezitters van een HDTV zonder HDMI aansluiting, is ook een analoge component uitgang toegevoegd voor 1080i signaal.

De nieuwe Sony BDP-S300 BD speler is compatibel met de meeste standaard DVDs en bezit daarnaast de mogelijkheid van 1080p upscaling via HDMI naar een HD TV die 1080p aan kan. Hierdoor wordt het beeld van de bestaande DVD collectie aanzienlijk verbeterd.

Dit model ondersteunt ook AVC-HD discs die gecodeerd zijn met x.v.Color (xvYCC) technologie, een nieuwe internationale standaard voor uitgebreidere kleurweergave.

De Sony BDP-S300 komt met BRAVIA TheatreSync die gebruikt maakt van de HDMI verbindingen. Hiermee kan de bediening worden gekoppeld met een BRAVIA flat-panel LCD televisie of een audio/video ontvanger. Met de druk op een knop kun je dan vanaf één afstandbediening verschillende apparaten inschakelen en bedienen.

De speler heeft ook multi-kanaals lineare PCM digitale audio output via HDMI, en kan Dolby® Digital Plus decoderen, waardoor een optimaal surround geluidssignaal wordt afgegeven aan een geschikte versterker. De BDP-S300 heeft zowel optische als coaxiaal digitale audio uit, in combinatie met 5.1 kanaals decodering voor weergave op bestaande installaties. Het apparaat ondersteunt BD-ROM, AVC-HD Media, DVD video en DVD weergave van DVD/DVD+R/+RW schijfjes, CD weergave, en kan ook overweg met MP3 audio bestanden en JPEG beelden die zijn opgeslagen op DVD.

Sony annonceerde meteen ook een nieuwe gratis firmware update voor de BDP-S1 waarmee dat apparaat nu ook Dolby Digital Plus & Dolby True HD audio mogelijkheden krijgt. Deze update komt volgende week beschikbaar op de Sony support website.

Inmiddels is dit model ook in Nederland aangekondigd. Voor meer info lees Sony BDP-S300 en BDP-500 Blu-ray speler introductie.