CookiesSony Bloggie Touch MHS-TS20K introductie

8 september 2010 08:08 door Hans Wind

Sony Bloggie Touch MHS-TS20K introductieMet de nieuwe Sony Bloggie Touch MHS-TS20K is het volgens de fabrikant eenvoudiger dan ooit om foto’s en video’s in HD TV kwaliteit te maken. Het design van de Bloggie is volledig anders dan de eerste generatie Bloggie HD camera’s. De behuizing is slank, afgerond en van geborsteld aluminium. Het is de alles-in-één oplossing die gebruikers in staat stelt de speciale momenten vast te leggen en te delen.

De behuizing van de camera heeft strakke lijnen en wordt in beslag genomen door een groot, helder lcd-aanraakscherm van 7,6 cm (3 inch) voor een duidelijke weergave van foto’s en video’s. Dankzij de gestroomlijnde nieuwe gebruikersinterface kunnen gebruikers met één vinger intuïtief hun video’s en foto’s op het aanraakscherm bekijken. Hoewel zijn slanke, compacte formaat anders doet vermoeden, is de Bloggie Touch met zijn interne geheugen van 8 GB (effectief 7,7GB) goed voor bijna 4 uur opnemen in HD 1280 x 720/30p-modus.

Sony Bloggie Touch achterkantBedieningsgemak en scherp beeld
De bediening is zeer eenvoudig, gewoon richten en opnemen. Gebruikers kunnen bovendien foto’s nemen zonder dat de video-opname wordt onderbroken. De gevoelige Exmor CMOS-sensor zorgt voor sprankelende Full HD-video’s en haarscherpe, gedetailleerde foto’s. De goede beeldkwaliteit is mede te danken aan het hoogwaardig objectief met een maximumdiafragma van F2.8. Hierdoor onstaan heldere beelden met weinig ruis, zelfs bij het opnemen van video’s in situaties met weinig licht zoals binnenshuis of op bewolkte dagen.

Het objectief van de Bloggie Touch beschikt over automatische scherpstelling en groothoekfunctie. Dankzij een nieuwe automatische macromodus kunnen gebruikers scherpstellen op voorwerpen die slechts 10 cm verwijderd zijn van de lens. Handig om het menu van een onvergetelijke avond in een restaurant of een prachtige bloem op vakantie te vereeuwigen.

Panoramavideo en -foto’s
De Bloggie Touch maakt 360-graden panoramavideo’s en -foto’s door de meegeleverde lensadapter te plaatsen op de camera. Dankzij de Exmor CMOS-sensor is de resolutie van 360 video’s nu twee keer zo hoog als zijn voorganger. Ook de kwaliteit van video’s bij weinig licht is hierdoor verbeterd. Naast 360 video-opnames zijn ook free-style-opnames mogelijk met de Bloggie Touch. Hiermee zijn video’s zowel verticaal als horizontaal op te nemen.

USB voor directe aansluiting
Nog nooit was het zo eenvoudig om gemaakte foto’s en video’s op het internet te delen. De Bloggie Touch is direct aan te sluiten op elke laptop of pc via zijn uitklapbare usb-arm. Hiermee is de batterij van de camera ook op te laden. Zodra de Bloggie Touch wordt aangesloten, wordt de geïntegreerde uploadsoftware automatisch gestart.

Gebruikers kunnen hun video’s en foto’s gewoon slepen en neerzetten om hun favoriete momenten te delen via sociale netwerken en populaire websites zoals YouTube, Facebook en Flickr. Als gebruikers niet achter hun computer zitten, kunnen ze foto’s en video’s in een handomdraai markeren met de Share-it-Later-functie. Deze content kan dan eenvoudig worden geüpload zodra ze toegang hebben tot internet.

De geïntegreerde Bloggie-software maakt het mogelijk om eenvoudig foto’s en video’s te uploaden naar Personal Space, de gloednieuwe onlineservice van Sony om veilig content te delen. Zodra foto’s en video’s op de Bloggie zijn geüpload naar Personal Space, kunnen gebruikers leden van hun eigen Sharing Group een e-mail sturen met een link naar hun Personal Space. Het is makkelijker en sneller dan het versturen van grote bijlages via e-mail. De Bloggie Touch beschikt ook over een HDMI-poort voor uitgebreide weergavemogelijkheden. Via deze poort kan de camera worden aangesloten op elke HD-televisie.

Sony Bloggie Touch MHS-TS20K prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Sony Bloggie Touch MHS-TS20K is 230 euro en hij is beschikbaar vanaf oktober 2010. De Bloggie Touch is verkrijgbaar in een felroze, zilveren en zwarte uitvoering.

Bron: Sony


Sony Bloggie Touch MHS-TS20K prijs vergelijking