CookiesSony Blu-ray Disc-spelerlijn voor 2014

9 januari 2014 07:55 door Hans Wind

Sony Blu-ray Disc-spelerlijn voor 2014Sony heeft een nieuwe lijn Blu-ray spelers getoond op de CES in Las Vegas met een aantal nieuwe en verbeterde mogelijkheden. Laten we daar eens doorheen lopen.

Smartphonebeeld op HD TV

Met Screen Mirroring via Miracast toon je de inhoud van je Android-smartphone of -tablet (Android 4.2 of recenter) in groot formaat op het televisiescherm. Een wifi-router, internetverbinding of speciale app is daarvoor niet nodig. Je deelt internetvideo’s, YouTube-clips, games en meer. Alles wat je op het scherm van je mobiele toestel ziet, wordt draadloos doorgestuurd naar de Blu-ray Disc-speler. De smartphone moet uiteraard wel Miracast ondersteunen om van deze optie gebruik te kunnen maken.

Streaming

De wifi-prestaties zijn verbeterd met een meer gevoelige antenne en module binnenin de speler. Die halen zwakke routersignalen via een bredere zone het toestel binnen. Het maakt dus minder uit waar je speler staat: je kunt Full HD video streamen via het wifi-netwerk thuis en dat geldt ook voor 3D-content.

Meer codecs

De nieuwe Blu-ray Disc-spelers zijn compatibel met meer bestands- en contenttypes. Geef films, muziek en foto’s via een usb-drive of thuisnetwerkserver weer op je hd tv. De opties zijn uitgebreid met onder andere .mkv-formaat video.

Super Quick Start

Met Super Quick Start staat de speler sneller paraat. Je hebt dus sneller toegang tot internetcontent en apps: de opstarttijd is minder dan 1 seconde. Ook Blu-ray Disc-films worden sneller weergegeven: plaats de schijf in de speler en binnen 30 seconden (afhankelijk van de ingevoerde schijf) speelt de film. De schijflezer is stiller geworden en gaat langer mee dankzij het antistofmechanisme.

Upscaling

Het topmodel, de Sony BDP-S6200, geeft je Blu-ray Disc-collectie een upgrade naar 4K Ultra HD. Dat is vier keer meer resolutie (pixels) dan Full HD. Daarmee kun je dus je favoriete films met meer details bekijken op een 4K-televisietoestel.

Ook webvideo’s bekijk je in verbeterde beeldkwaliteit dankzij IP Content Noise Reduction Pro, aangedreven door de Dual Core processor. Internetvideo’s met lage resolutie zien er scherper en frisser uit. Er is minder (blok)ruis, meer details en de kleuren ogen natuurlijker.

Geluid

Digital Music Enhancer bundelt meerdere audiotechnologieën van Sony voor een beter geluid – of je nu internetvideo’s bekijkt of je MP3-muziekcollectie afspeelt vanaf een usb-drive. Hoogfrequente details gaan vaak verloren bij zwaar gecomprimeerde digitale muziekbestanden. Met Digital Music Enhancer worden die details zo veel mogelijk hersteld. Dynamic Range Recovery herstelt een deel van de verloren dynamiek in de audiobestanden.

Sony Blu-ray Disc-spelers lijn voor 2014 kenmerken

S6200

S5200

S4200

S1200

Beeld

4K Upscaling

Ja

Super Bit Mapping voor Video

Ja

3D afspelen

Ja

Ja

Ja

IP Content Noise Reduct. Pro

Ja

Geluid

Digital Music Enhancer

Ja

Netwerk

Screen mirroring

Ja

Ja

Wi-Fi

Ja

Ja

DLNA

Ja

Ja

Ja

Sony Entertainment Network

Ja

Ja

Ja

Ja

Gebruik

Dual Core

Ja

TV SideView App

Ja

Ja

Ja

Bredere Codec Support

Ja

Ja

Ja

Ja

Super Quick Start

Ja

Ja

Ja

Ja


Sony Blu-ray Disc-spelers prijs en beschikbaarheid

• De adviesprijs van de Sony BDP-S1200 is 80 euro en hij is beschikbaar vanaf februari 2014.

• De adviesprijs van de Sony BDP-S4200 is 100 euro en hij is beschikbaar vanaf februari 2014.

• De adviesprijs van de Sony BDP-S5200 is 120 euro en hij is beschikbaar vanaf maart 2014.

• De adviesprijs van de Sony BDP-S6200 is 200 euro en hij is beschikbaar vanaf februari 2014.

Bron: Sony