CookiesSony Blu-ray Home Cinema systemen

1 oktober 2009 07:24 door Hans Wind

Sony Blu-ray Home Cinema systemenDe nieuwe Sony Blu-ray Home Cinema systemen zijn volgens de fabrikant gericht op zowel de veeleisende als beginnende consument. Drie all-in-one systemen beschikken over BD-live, 1080p HDTV weergave, dvd upscaling en draadloze speakers. De nieuwe home cinema set, de BDV-Z7, produceert zeer hoogwaardig geluid met 2.1 kanaals luidsprekers.

De Sony BDV-Z7 is vervaardigd uit high-end componenten. Het is een zeer compacte set die surround geluid van 350 Watt produceert met maar twee satelliet-speakers en een subwoofer. Dankzij de S-Force Front surround PRO-technologie wordt het geluid weergegeven alsof het een 5.1 kanaals set is en dat met veel minder luidsprekers. Ideaal voor mensen die zo min mogelijk kabels in huis willen hebben. Dit systeem is stijlvol vormgegeven en beschikt over de laatste technologie als BD-live, 24p en x.v.Colour (xvYCC) technologie, Full HD video, 1080p upscaling, BRAVIA Sync en digitale MediaPort.

De overige twee nieuwe systemen zijn uitgerust met dezelfde technologie, maar hebben respectievelijk vijf satelliet luidsprekers (BDV-E300) of vier vloerluidsprekers en een centerspeaker (BDV- E800). Bij de BDV-E300 zijn draadloze luidsprekers optioneel, bij de BDV-E800 worden ze standaard meegeleverd. Alle systemen hebben een krachtige subwoofer.

Automatisch beeld verbeteren van bestaande dvd’s
De Precision Cinema HD Upscale-technologie van Sony converteert standaard definition-signalen naar 1080p HD TV kwaliteit. Zo ontstaat er een beeld dat grenst aan high definition-kwaliteit via de High Definition Multimedia Interface (HDMI). Bestaande dvd-collecties blijven zo dus uitstekend te gebruiken en zijn op een veel betere manier te bekijken.

Eenvoudige bediening en voorzien van nieuwe technologie
Met de BRAVIA Sync-technologie zijn de Blu-ray speler, de BRAVIA-televisie en het Home Theatre-systeem via één afstandsbediening te bedienen. De Xross Media Bar biedt eenvoudige en intuïtieve navigatie tussen de televisiemenu’s. Met 24p true cinema zijn films te bekijken zoals de regisseur ze bedoeld heeft. Daarnaast zorgt de Precision Drive-technologie van Sony voor de nodige stabilisatie bij het afspelen van gebogen of bekraste Blu-ray discs en dvd’s. De speler ondersteunt ook Deep Colour video-output en AVCHD-discs gecodeerd met x.v.Colour (xvYCC) technologie.

Extra content via BD-live
Met BD-live is tijdens de film gerelateerde content zoals extra scènes, trailers en games te downloaden. Via de usb-aansluiting is deze content ook op een usb-stick te zetten.

Sony Blu-ray Home Cinema systemen prijs en beschikbaarheid
De nieuwe systemen zijn vanaf nu beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:
• Sony BDV-z7 1.000 euro.
• Sony BDV-e300 700 euro.
• Sony BDV-e800 1200 euro.

Bron: Sony


Sony BDV-z7 prijs vergelijking

Sony BDV-e300 prijs vergelijking

Sony BDV-e800 prijs vergelijking