CookiesSony Blu-ray Home Cinema systemen introductie

16 januari 2011 09:33 door Hans Wind

Sony Blu-ray Home Cinema systemen introductieSony introduceert een nieuwe lijn Blu-ray Disc-spelers en home cinema-systemen. Met de mogelijkheid muziek, films en online video overal vandaan te streamen is de Blu-ray Disc-speler hard op weg een belangrijk onderdeel van de home entertainment-installatie te worden.

In 2011 is nog meer te halen uit de internetverbinding op een Blu-ray Disc-speler of home cinema systeem. BRAVIA Internet Video wordt voortdurend automatisch uitgebreid met kanalen en diensten, waardoor je nu nog gemakkelijker kan zien wat je wilt, wanneer je wilt.

Je kan populaire video sharing sites zoals YouTube en DailyMotion doorzoeken, Eurosport-programma’s die je gemist hebt bekijken wanneer jij het wilt – alles vanuit je luie stoel. Met een Opera webbrowser kan je zelfs je favoriete websites bezoeken en over het internet surfen via je televisiescherm (geen weergaveondersteuning van vastgelegde video en muziek).

Nu alle Blu-ray home cinema-systemen en de meeste Blu-ray Disc-spelers uitgerust zijn met 3D en er in 2011 meer 3D-films worden uitgebracht, is een 3D Blu-ray Disc-speler, zoals de BDP-S480, een ideale manier om fraaie 3D-beelden thuis te bekijken.

Het Sony 2011 home cinema-assortiment bevat ook innovatieve geluidstechnologie om films en sport extra spannend te maken. Een home cinema-systeem als de BDV-E380 bevat 3D surround sound met speakers die automatisch gekalibreerd kunnen worden voor een 3D surround sound in jouw huiskamer.

En natuurlijk heb je nog steeds alle functies die de Blu-ray speler kenmerkt: je 2D-films in zeer gedetailleerde Full High Definition en marktleidende snelle laadtijden.

Minder kabels in je kamer

Blu-ray Disc-spelers zoals de Sony BDP-S580 zijn uitgerust met ingebouwde WiFi, dus je kan verbinding maken met internet of je thuisnetwerk zonder gedoe met kabels. Andere Blu-ray Disc-spelers, zoals de BDP-S380, zijn Wireless LAN Ready. Sluit eenvoudigweg een optionele usb WiFi adapter aan en je bent klaar om te genieten van de eenvoud van een draadloze aansluiting. Home cinema-systemen, zoals de BDV-E780W en BDV-E980W, bieden een nog uitgebreidere draadloze oplossing met ingebouwde WiFi en draadloze achterspeakers die een surround sound geven zonder interieurverstorende draden.

Met de nieuwe Blu-ray- en home cinema-toestellen van Sony is het nog gemakkelijker om apparaten in je hele huis aan te sluiten.

De nieuwe Blu-ray Disc home cinema-systemen zijn voorzien van twee HDMI-ingangen, dus je kan gemakkelijk een gameconsole of settopbox aansluiten. Blu-ray Disc-spelers zijn ook uitgerust met twee usb-aansluitingen: ideaal voor het aansluiten van een harde schijf of usb-geheugenkaart of het toevoegen van een WiFi-adapter op de BDP-S380 en BDP-S480.

iPhone en Android afstandsbedienings-app

Met gratis iPhone en Android apps kan je zelfs je smartphone als afstandsbediening gebruiken. Gebruik je smartphone om de instellingen van je Blu-ray-speler aan te passen, als toetsenbord als je online gaat of om te zoeken met de uitgebreide zoekmogelijkheden

Zoek online video’s met BRAVIA Internet

Video Cross Search of zoek naar gerelateerde informatie op Twitter of Wikipedia. Met Video Search heb je snel en gemakkelijk toegang tot de Gracenote-database, waar je informatie kan vinden over hetgeen je aan het bekijken bent.

Nieuwe 2011 Blu-ray Disc home cinema-systemen zijn ook uitgerust met usb-aansluitingen waarmee gemakkelijk een iPod-, iPhone- en/ of WALKMAN te bedienen zijn, zodat je je favoriete muziek, video’s en foto’s gemakkelijk met iedereen kan delen. Tevens is het ook mogelijk om op verschillende manieren, zoals vanaf een externe harde schijf, meerdere bestandsformaten af te spelen waaronder MKV, AVCHD, SACD en gebruikelijke DVD.

“De nieuwe Blu-ray Disc-spelers voor 2011 bieden je een nog grotere keuze aan home entertainment,” zegt Machiel Frijters, General Marketing Manager Home Entertainment Sony Benelux. “Blu-ray Disc-spelers zijn hard op weg een essentiële home media hub te worden – die het beste van het internet naar je televisiescherm brengen en die muziek en films vanuit heel je huis streamen. En met de superieure sound van onze nieuwe home cinema systemen kan je muziek, sport en 3D-films werkelijk tot leven brengen in je huiskamer.”

Blu-ray Disc spelers prijs en beschikbaarheid
• BDP-S580: vanaf mei 2011
• BDP-S480: vanaf april 2011
• BDP-S380: vanaf maart 2011
Prijzen zijn nog niet bekend

3D home cinema-sets prijs en beschikbaarheid
• BDV-E980W: vanaf juni 2011
• BDV-E880: vanaf mei 2011
• BDV-E780W: vanaf juni 2011
• BDV-E380: vanaf april 2011
Prijzen zijn nog niet bekend

Bron: Sony