CookiesSony Blu-ray speler lijn vernieuwd

7 april 2011 09:16 door Hans Wind

Sony Blu-ray speler lijn vernieuwdMet de Sony BDV-EF200, BDV-L600 en BDV-L800 introduceert dit merk drie nieuwe 2.1 Blu-ray systemen.

Dankzij S-Force PRO 3D virtual surround sound wordt een kamervullend geluid gerealiseerd zonder achterspeakers en bijbehorende bedrading in de kamer. BRAVIA Internet Video maakt het mogelijk om online streaming video direct op het tv-scherm te bekijken. IP Noise Reduction zorgt voor haarscherpe beelden, zelfs bij internetcontent.

De home cinema sets beschikken over twee HDMI-poorten voor het eenvoudig aansluiten van allerlei apparaten zoals set-top boxes en game-consoles. Dankzij een bijgeleverd iPod/iPhone dock zijn muziek en video’s af te spelen. Bovendien zijn de spelers te bedienen met een iPod touch, iPhone of Android-smartphone via de gratis te downloaden Media Remote app.

De BDV-L600* en BDV-L800 zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken of te monteren aan de muur. De BDV-L800 beschikt over wi-fi voor eenvoudige verbinding en heeft 270-graden speakers voor een krachtig, kamervullend geluid.

BDP-S780 Blu-ray Disc-speler met Full HD 3D beeldkwaliteit

De BDP-S780 Blu-ray Disc-speler met 2D naar 3D conversie biedt zeer scherp, kleurecht beeld. De geavanceerde IP Content Noise Reduction Pro technologie verbetert minder goede kwaliteit internetcontent tot scherpe video’s. Bovendien zorgt Super Bit Mapping voor heldere, levendige kleuren, ongeacht of de beelden afkomstig zijn van Blu-ray, dvd of lage-resolutie online video.

Verder beschikt de BDP-S780** over wi-fi en Skype-functionaliteit. Zo zijn (video)gesprekken te voeren vanaf de bank op een grote Full HD televisie. Dankzij de Media Remote app, is met een iPhone, iPod touch of Android smartphone, zoals de Xperia X10, de speler te bedienen. Met de smartphone zijn de instellingen van de Blu-ray Disc-speler aan te passen. De smartphone dient ook als toetsenbord om online te zoeken.

BDP-SX1 mobiele Blu-ray Disc-speler

Sony introduceert voor het eerst een draagbare, lichtgewicht Blu-ray Disc-speler. Zo is ook onderweg de persoonlijke Blu-ray collectie te bekijken. De BDP-SX1 heeft een 26cm (10.1inch), hoge resolutie, kantelbaar lcd-scherm. Dankzij de usb-aansluiting zijn verschillende apparaten eenvoudig te koppelen en zijn films en foto’s te bekijken of muziek te luisteren. De batterij gaat vijf uur mee.

Prijs en beschikbaarheid

• BDV-L600 – juni 2011
• BDV-L800 – juni 2011
• BDV-EF200 – juli 2011
• BDP-S780 – mei 2011
• BDP -SX1 – juni 2011

Adviesprijzen worden tegen die tijd bekendgemaakt.

Opmerkingen:
* WS-L100 beugel vereist voor BDV-L600
** CMU-BR100 Skype-camera vereist voor BDP-S780

Bron: Sony

 
Sony BDV-L600 prijs vergelijking
 
 
 
Sony BDV-L800 prijs vergelijking
 
 
 
Sony BDP-S780 prijs vergelijking