CookiesSony Bravia 2011 HD TV lijn introductie

14 januari 2011 11:12 door Hans Wind

Sony Bravia 2011 HD TV lijn introductieDe nieuwe HD TV lijnen van Sony worden gekenmerkt door meer internetfuncties en internetcontent, slimme aansluitmogelijkheden en een betere 2D- en 3D-weergave.

In 2011 brengen Sony BRAVIA hd tv’s meer van het beste van het web naar je tv-scherm. Nu op bijna alle nieuwe BRAVIA tv’s (ook de kleine beeldmaten) internetfuncties beschikbaar zijn, en voortdurend automatisch programma’s en diensten toegevoegd worden aan BRAVIA Internet Video, is het nog gemakkelijker om te bekijken wat je wilt, wanneer je maar wilt.

Populaire websites voor het delen van video’s, zoals YouTube en Picasa zijn te gebruiken en bepaalde gemiste tv-programma’s van SBS6 zoals Popstars, het Weerbericht, Wegmisbruikers en Hart van Nederland, NET5 met onder andere Masterchef en Born2Cook, Veronica met onder andere Waar is de Mol en Pokertelevisie, verschillende sporten via Eurosport en het NOS journaal zijn op eigen tijd in te halen zonder het gebruik van een laptop of pc. Of geniet van de beste klassieke muziekvoorstellingen op het Berlijnse Philharmonische muziekkanaal.

Kom te weten wat vrienden aan het doen zijn met realtime-updates van websites zoals Twitter en Facebook, of surf op het web via een Opera-webbrowser op het het tv-scherm.

Gebruik een slimmere manier om verbindingen tot stand te brengenIn 2011 worden de geïntegreerde Wi-Fi-aansluitmogelijkheden uitgebreid naar heel het assortiment – van de filmische HX920 en de slanke en stijlvolle NX720 tot de EX320, de ideale kleine tv, met Full HD beeldkwaliteit en Internet TV voor gebruik in de slaapkamer of in de keuken.

Andere Internet TV’s, zoals de instapmodellen Full HD CX520, zijn Wireless LAN Ready. Het aansluiten van een optionele usb Wi-Fi-adapter volstaat voor een kabelloze online-entertainment. De meeste tv’s hebben ook DLNA en Wi-Fi Direct aan boord om snel en probleemloos vanaf DLNA-randapparatuur zoals een laptop, foto’s, muziek en films met de tv te delen, waar ook in huis.

Skypen met vrienden of familieDoor een optionele Skype-camera en microfoon aan nieuwe Internet TV’s toe te voegen, zijn via internet gratis spraak- en video-oproepen uit te voeren met behulp van Skype . Chat met vrienden en familie op een groot scherm met een scherp beeld, zonder tussenkomst van een pc.

Het assortiment van 2011 omvat andere slimme functies, zoals directe opname (via usb) naar een externe harde schijf. Via de Electronische Programma Gids zijn uitzendingen gemakkelijk op te nemen. Bekijk nu tv-programma’s die je anders misschien mist, zelfs van HD-kanalen, of bekijk je favoriete tv-shows telkens opnieuw.

Ook nieuw voor 2011 zijn gratis iPhone- en Android-applicaties die je smartphone in een tv-afstandsbediening kunnen veranderen . Gebruik de telefoon om slimme nieuwe functies te bedienen, zoals TrackID dat een tv-muzieksoundtrack kan identificeren door op de TrackID-knop te klikken. Deze app is een handige manier om te typen tijdens het internetsurfen. Ook is een VAIO notebook aan te sluiten om op afstand zoektermen in te typen.

Verbeterde Full HD-beeldkwaliteit in 2D en 3DMet een scherper, helderder 3D-beeld in Full HD met minimale bewegingsonscherpte zijn BRAVIA 3D tv’s, zoals de EX720, een perfecte manier om het hele gezin te laten genieten van 3D. De Sony 3D Active Shutter-bril is bij de nieuwe modellen via usb oplaadbaar en wordt gekenmerkt door een nieuw en licht ontwerp voor een comfortabeler gevoel.

Het assortiment van 2011 wordt ook gekenmerkt door een verbeterde Full HD 2D-beeldkwaliteit. De HX920 heeft een innovatieve, intelligente Peak Full LED-achtergrondverlichting voor een optimaal contrast met diepzwarte tinten en helder witte beelden.

De nieuwste Motionflow-technologie combineert geavanceerde LED-achtergrondverlichting met een hoge framesnelheid, voor een gedetailleerder beeld met vloeiendere bewegingen. Motionflow XR 800 betekent dat je naar snelle actiegames, sport en films kan kijken met het equivalent van 800 frames per seconde, en van de fijnste beelddetails met minder bewegingsonscherpte kunt genieten.

Omdat er steeds meer online content op grootbeeld tv’s gekeken wordt, zijn BRAVIA tv’s van 2011 uitgerust met een nieuwe beeldverwerkingsprocessor, X-Reality. Deze intelligente beeldverbeteringstechnologie optimaliseert en verbetert de matige beeldkwaliteit van gecomprimeerde online (standaard definitie) videobeelden. X-Reality PRO gaat nog een stap verder: de 2-chips beeldverwerkingsprocessor produceert waarheidsgetrouwe beelden en kan zelfs beelden van lage kwaliteit van het web verbeteren en ‘upscalen’ tot beelden met een bijna-HD-resolutie. Dit resulteert in de best haalbare beeldweergave van online videobeelden op een grootbeeld lcd-televisie.

Doe meer met je tv ‘Een totaal nieuwe kijk op tv kijken'”Met een grotere keuze aan internetcontent, slimme online functies met BRAVIA Internet Video, Skype en browse-mogelijkheid met de beste 3D-technologie zal het assortiment Sony BRAVIA tv’s van 2011 de traditionele manier van tv-kijken totaal veranderen”, zegt Machiel Frijters, General Marketing Manager Home Entertainment Sony Benelux. “Het is de televisie-ervaring die opnieuw gedefinieerd wordt.”

Het BRAVIA-assortiment van 2011 op een rijtje met de classificaties van de fabrikant

HX920 met filmische topprestaties
· Intelligente Peak LED voor opvallend contrast
· Motionflow XR 800 voor vloeiende, heldere beelden
· 2D- en 3D-weergave van hoge kwaliteit internet content met X-Reality PRO
· 2 stuks 3D-brillen en een camera en microfoon voor SkypeTM worden meegeleverd

HX820 Slanke en stijlvolle, filmische 3D TV
· Slank Dynamic Edge LED-scherm met hoog contrast
· Opticontrastpanel voor minder reflectie
· HD-boost voor onlinevideo’s en beelden van lage kwaliteit met X-Reality PRO
· Vloeiende actie met Motionflow XR 400

HX720 Internet en 3D op het grote scherm
· Levensechte 2D- en 3D-weergave op een slank LED-scherm
· Vloeiende actie met Motionflow XR 400
· Bekijk internetvideo’s in een hoge resolutie met X-Reality PRO

NX720F Verander de manier waarop je naar tv kijkt met Monolithic Design
· Uiterst slank LED-scherm in Monolithic Design inclusief Designvoet
· Opticontrast panel voor minder reflectie
· Draadloze aansluiting op het internet en gratis Skype™ via optionele Skype camera
· Vloeiende weergave van hoge kwaliteit in 2D en 3D

EX720 3D TV in Full HD voor het hele gezin
· Heldere, vloeiende 3D- en 2D-beeldkwaliteit
· Bekijk internetvideo’s en gratis Skype via optionele Skype camera
· Slimme functies om de weergave te optimaliseren, energie te besparen en het leven eenvoudiger te maken

EX520 Verbeterd entertainment met LED en Internet TV
· Slank Edge LED-scherm met details in Full HD
· Scherpere details met X-Reality-beeldprocessor
· Bekijk internetvideo’s en gratis Skype- via optionele Skype camera

EX320 LED en Internet TV voor andere kamers en kantoor
· Klein, slank en stijlvol Edge LED-scherm
· Ingebouwde Wi-Fi-technologie voor internetvideo’s en Skype via optionele Skype camera
· Ideaal voor kantoor gebruik
· Met alle noodzakelijke aansluitingen

CX520 Altijd klaar voor het internet
· Geniet van een scherp en zeer gedetailleerd beeld in Full HD
· Bekijk internetvideo’s en gratis Skype via optionele Skype camera
· Maak het leven eenvoudiger met slimme sensoren en functies

CX32D Geniet van “alles in één”-dvd
· Bespaar ruimte en zorg voor minder geharrewar van kabels met een ingebouwde dvd-speler
· Deel muziek, films en foto’s via HDMI en usb

N.B. Volgens Sony zijn alle 2011 BRAVIA-modellen Ziggo Ci+ gecertificeerd

Bron: Sony