CookiesSony BRAVIA E4000 HDTV serie introductie

11 april 2008 11:17 door Hans Wind

Sony BRAVIA E4000 HDTV serie introductieSony introduceert de nieuwe BRAVIA E4000-serie. Deze design HDTV is beschikbaar in drie formaten (26, 32 en 40 inch) en heeft een stijlvolle sierlijst in de kleuren zwart, aluminium, wit en donker hout. Hierdoor past deze televisie in elk interieur, zonder afbreuk te doen aan de kijkervaring. Met de Picture Frame Mode (schilderijfunctie) zijn, via een USB-ingang, eigen favoriete en familiefoto’s in High Definition kwaliteit weer te geven. Daarnaast zijn er zes High Definition afbeeldingen voorgeprogrammeerd, van Pop Art tot Van Gogh.

Sony E4000 Picture Frame Mode
Dankzij de fotoweergave op schilderijwijze maakt de E4000 designtelevisie op een natuurlijke wijze deel uit van het interieur of de stemming van het moment. Een ander bijkomend voordeel van de schilderijfunctie is dat de televisie in de stand-by modus transformeert van een zwart vlak in het interieur tot een kunstwerk aan de muur. De voorgeprogrammeerde HD-afbeeldingen, variérend van weidse landschappen tot artistieke topstukken, en de eigen foto’s worden getoond met de beste beeldinstellingen.

PhotoTV HD Mode
De E4000-serie beschikt over de PhotoTV HD Mode. Deze functie is speciaal bedoeld voor fotoweergave in High Definition kwaliteit van een aangesloten Sony Cyber-shot of een Sony Alpha DSLR camera. Eigen afbeeldingen zijn over te brengen vanaf elk apparaat met usb-flash geheugen of via Sony Micro Vault Tiny usb-sticks.

De 32-inch en 40-inch Full HD modellen beschikken over een voet, maar komen het best tot hun recht aan de muur. Dankzij deze sierlijst wordt de televisie kunst aan de wand. Het kleinere 26-inch model is ideaal om op tafel of bureau tussen andere fotolijstjes neer te zetten, maar is ook aan de muur te bevestigen.

Energieverbruik
Het energieverbruik is in de schilderijmodus 35 procent lager dan tijdens het televisiekijken. Een instelbare timer schakelt de schilderijfunctie om naar een energiebesparende modus. Ideaal, want het komt vaak voor dat mensen de televisie vergeten uit te zetten. Deze BRAVIA-televisies van Sony zijn volgens de leverancier de meest energiebesparende televisies tot nu toe: in de stand-by modus verbruikt de E4000 slechts 0,19W aan energie.
Uiteraard dient wel opgemerkt te worden dat het gebruik in schilderijmodus extra energie verbruikt

Sony BRAVIA E4000 serie prijs en beschikbaarheid
• De KDL KDL-40E4000 met 40 inch scherm kost 1.999 euro
• De KDL KDL-32E4000 met 32 inch scherm kost 1.399 euro
• De KDL KDL-26E4000 met 26 inch scherm kost 999 euro

Alle modellen zijn vanaf juli beschikbaar.

Bron: Sony