CookiesSony BRAVIA Full HD VPL-VW40 projector introductie

30 januari 2008 09:42 door Hans Wind

Sony BRAVIA Full HD VPL-VW40 projector introductieSony breidt haar lijn van BRAVIA Home Theatre projectoren uit met de Full HD projector, VPL-VW40. Deze nieuwe projector beschikt over Silicon X-Tal Reflective Display-technologie (SXRD), die oorspronkelijk is ontwikkeld voor bioscoopsystemen. Deze technologie zorgt voor haarscherp 1080p Full HD beeld, ruisonderdrukking en kleurverbetering. Bovendien is de ventilator met slechts 22 decibel zeer stil.

Belangrijk onderdeel van de projector is – de van de LCD-tv’s bekende – BRAVIA Engine. Deze processor zorgt ervoor dat elk individueel beeld digitaal verwerkt wordt.
Beeldruis hoort hierdoor tot de verleden tijd, terwijl kleuren intens en natuurgetrouw worden weergegeven. De projector is snel aan te passen aan een andere opstelling in de kijkruimte, doordat de lens zowel horizontaal als verticaal is in te stellen. Verticale aanpassing kan bovendien gemotoriseerd via de afstandsbediening.

Advanced Iris 2
Dankzij het Advanced Iris systeem met een hoog contrastratio van 15.000:1 wordt elk beeld haarscherp geprojecteerd met een extreme diepte weergave. Het Sony Advanced Iris 2 systeem reageert automatisch op het lichtniveau per scène en past het beeld aan om de beste resultaten te krijgen. Hierdoor gaan er ook in donkere scènes geen details in de schaduw verloren.

24p True Cinema met de VPL-VW40
Naast Full HD ondersteunt deze projector 24p True Cinema. Dit betekent dat films die worden afgespeeld met de PlayStation3 of Blu-ray Disc speler met de originele
‘filmische weergave’ van 24 frames per seconde worden vertoond. De VPL-VW40 is hiervoor voorzien van twee 1080/24p HDMI-aansluitingen.

Sony BRAVIA VPL-VW40 beschikbaarheid
De VPL-VW40 komt voorjaar 2008 op de markt. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Source: Sony