CookiesSony Bravia HD TV lijn voor 2013

8 januari 2013 09:36 door Hans Wind

Sony Bravia HD TV lijn voor 2013Sony heeft op de CES informatie vrijgegeven over haar Bravia HD TV lijn voor 2013.

Voortbordurend op de introductie van de Sony 4K LED tv in de 84-inch klasse, die sinds december 2012 te koop is, breidt Sony haar 4K BRAVIA tv line-up dit jaar verder uit met de gefaseerde wereldwijde introductie van de 65-inch en 55-inch X90 serie 4K LED-tv’s.

Dankzij het upscalen van de krachtige 4K X-Reality PRO-engine beeldprocessor kunt u van al uw bestaande videocontent genieten in een haarscherpe 4K-resolutie, ongeacht of u nu kijkt naar een Blu-ray Disc, een televisie-uitzending of een video op het internet. De Ultra HD-resolutie die vier maal krachtiger is dan Full HD (eigenlijke 4K resolutie 3840 x 2160 pixels), bezorgt 4K een bijzondere kijkervaring.

Wat u ook bekijkt, standaard definitie video of high definition Blu-Ray de nieuwste X-Reality PRO-engine analyseert, zuivert en verfijnt ieder beeld door de pixelpatronen zorgvuldig af te stemmen op een enorme database van videoinformatie. Op die manier krijgt u steeds het beste beeld te zien, van HD-bioscoopfilms tot smartphone-filmpjes met lage resolutie.

Triluminos kleurweergave

Exclusief bij Sony is het nieuwe Triluminos-beeldscherm, dat het kijkcomfort optimaliseert dankzij een nog groter aanbod van verzadigde en natuurgetrouwe kleuren. Zelfs de moeilijk weer te geven tinten rood worden volgens de fabrikant realistisch weergegeven.

Door het optische ‘Color IQ’-component van QD Vision te combineren met de Triluminos-technologie van Sony, slaagt dit televisietoestel erin een aanzienlijk groter kleurenscala weer te geven.

Geluid

Dankzij de ‘Signal-to-Sound’-architectuur van Sony lijkt ieder filmmoment reëler, van het geluid van een vol stadion tot het lichtste gefluister. Deze geavanceerde geluidsverwerkingstechnologie herstelt, optimaliseert en verfijnt elk geluidssignaal tot sprankelende muziek en duidelijke spraak.

One-touch remote

Het nieuwe BRAVIA tv-aanbod is intelligenter dan ooit om samen met uw mobiele apparatuur een naadloze entertainmentervaring te creëren. Doorloop programmaschema’s, neem televisieshows op en ontdek gerelateerde content via TV SideView, de nieuwe app voor uw Android- of iOS-toestel. Raak met uw NFC-compatibel Xperia-smartphone (Near Field Communication) kort One-touch Remote aan, de eenvoudige, in NFC geïntegreerde tv-afstandsbediening, om moeiteloos een draadloze verbinding te creëren. Vervolgens ‘spiegelt’ u uw smartphone-videobeelden op de BRAVIA tv: de perfecte manier om zonder technische drempels te genieten van foto’s, video’s, games en apps op een groot tv-scherm.

Sense of Quartz

Sense of Quartz is de naam voor Sony’s nieuwe televisie-design. Geometrische vormen worden evenwichtig samengevoegd, waarbij het monolithische rechthoekige kwartsscherm boven een ronde basis ‘zweeft’. Dit geheel omvat een intelligent ‘hart’ in het midden van de televisierand en reageert vriendelijk op de commando’s met een zacht kleurende gloed.

Sony toont op de CES beurs ook een prototype van een 56 Inch 4K OLED TV.

Sony Bravia HD TV lijn prijs en beschikbaarheid

• X9000A-serie beschikbaar in 65 en 55 inch juli 2013

• W900A-serie beschikbaar in 55, 46 en 40 inch april 2013

• W802A-serie beschikbaar in 55, 47 en 42 inch april 2013

• W650A-serie beschikbaar in 42 en 40 inch; in zilver of zwart april 2013

• W600A-serie beschikbaar in 32 inch mei 2013

• W600A-serie beschikbaar in 24 inch in wit september 2013

Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: Sony