CookiesSony breidt OLED investeringen uit

19 februari 2008 10:11 door Hans Wind

Sony breidt OLED investeringen uitSony Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf ongeveer 22 miljard yen extra zal investeren in OLED (organic light-emitting diode) scherm productie technologie. Sony will met deze investering de omschakeling naar middelgrote en grote OLED schermen versnellen.

Sony begon met onderzoek naar OLED technologie in 1994 en heeft sindsdien OLED gepositioneerd als de beeldscherm technologie voor de toekomst. In December 2007 annonceerde Sony haar eerste OLED TV, de XEL-1 in Japan met Sony’s eigen OLED scherm waarmee een extreem dunne TV gebouwd kon worden met uitstekend beeld, een zeer hoge contrast ratio, hoge helderheid, nauwkeurige kleurreproductie en snelle responsetijd.

Om sneller middelgrote en grote OLED HDTV panelen te kunnen produceeren heeft Sony besloten dit bedrag te investeren in de tweede helft van het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2009. Het gaat daarbij om investeringen in Japanse fabrieken.

Deze extra investering van rond de 140 miljoen Euro kan zeker gezien worden als een bevestiging van het belang van OLED voor Sony Corporation.