CookiesSony op de CES

8 januari 2009 15:21 door Hans Wind

Sony op de CES 2009Sony introduceert nieuwe HD Handycam modellen. De Handycam’s beschikken over verschillende beproefde technologieén die zorgen voor niet eerder vertoonde HDTV kwaliteit voor zowel video als foto’s.

De topmodellen van de AVC HD HDD Handycam reeks, de HRD-XR500VE en XR520VE beschikken voor het eerst over de geavanceerde Exmor R CMOS sensor. Deze sensor is ongeveer twee keer gevoeliger dan die in de huidige modellen. Hierdoor is er minder ruis wat resulteert in indrukwekkende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht. Deze krachtige technologie wordt op deze modellen eveneens voor het eerst aangevuld met Sony’s nieuwe hoge kwaliteit G-lens.

Bovendien biedt de Sony HDR-XR520VE met zijn geheugen van 240GB volgens Sony de langste HD opnametijd ooit. Deze camera neemt namelijk 101 uur op in full HD kwaliteit.

Verbeterde SteadyShot en nieuwe GPS-functieDe nieuwe Active mode in de Optische SteadyShot corrigeert handbewegingen en maakt het zelfs mogelijk om al lopend te filmen. Deze anti-schoktechnologie verbetert de prestaties tot tien keer ten opzichte van huidige modellen, het beeld is hierdoor tien keer schokvaster.

De GPS-functie op een aantal modellen laat op het lcd-scherm zien waar de filmer zich bevindt en koppelt geografische data aan de vastgelegde beelden. Via de Map Index wordt vervolgens een landkaart getoond met verschillende punten waar gefilmd is. Simpelweg klikken op een icoontje start de video die genomen is op die specifieke locatie.

Binnen een seconde klaar om te filmen
Dankzij Quick Start-up wordt geen enkel kostbaar moment meer gemist, want de camcorder is binnen één seconde klaar voor gebruik. Door het lcd-scherm open te klappen schakelt de Handycam van standby-modus naar actieve modus.

Foto’s van lachende mensen tijdens het filmen
De nieuwe Handycam’s zijn ook prima geschikt om fraaie foto’s te maken, dankzij Smile-shutter. De lachherkenningstechnologie werd ontwikkeld voor de Cyber-shot camera’s maar is nu ook op alle HD Handycam’s te gebruiken. In combinatie met de Face Detection technologie zijn dus perfecte portretfoto’s te maken van lachende mensen tijdens het filmen.

Bron: Sony


Sony HDR-XR520VE prijs vergelijking

Sony HDR-XR500VE prijs vergelijking