CookiesSony CineAlta F35 digitale filmcamera introductie

8 april 2008 09:01 door Hans Wind

Sony CineAlta F35 digitale filmcamera introductieSony Europe heeft officieel het ontwerp onthuld van zijn nieuwste lid van de professionele CineAlta-reeks, de F35 digitale cinematografische camera, welke wereldwijd zal worden gelanceerd tegen het einde van 2008.

In aanvulling op het succes van de CineAlta-reeks, hebben cinematografen nu een grotere keuze in ofwel het gebruik van de F23’s 2/3″ sensor die zeer geschikt is voor langer depth-of-field of weinig licht omstandigheden, óf de F35’s Super 35mm sensor die een volledige HDTV resolutie kan bieden van 1920 x 1080 RGB 4:4:4 materiaal door gebruik te maken van PL mount 35mm film lenzen en accessoires.

Afhankelijk van welke lenzen de gebruiker heeft en de gewenste beelden, is de F35 ontworpen als aanvulling op de voordelen van de F23, omdat de beelden een buitengewoon dynamisch bereik hebben tussen de highlights en schaduwen.

De Sony F35
Net als de F23 is ook de F35 ontworpen om op te nemen via een HDCAM SR recorder, welke direct kan worden aangesloten op de achter- of bovenkant van de camera, of aangesloten op afstand via een kabel.

Een aantal prototype versies van de camera is gelanceerd in Japan met het doel om de industrie intensief te benaderen om feedback te verzamelen over de functionaliteit zodat compromissen in de functionaliteit worden voorkomen.

Bron: Sony Professional Solutions Europe