Cookies



Sony Cyber-shot camera serie herkent gezichten

24 januari 2008 11:43 door Hans Wind

Sony Cyber-shot camera serie herkent gezichten Sony introduceert nieuwe series Cyber-shot camera’s. De nieuwe S-serie met 7,2 megapixel beschikt nu ook over Face Detection, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen kinderen en volwassenen. De nieuwe W-serie heeft een optisch zoombereik tot vijf keer en is tevens beschikbaar met een breedbeeld LCD-scherm en 28 mm groothoeklens. De supercompacte 10,1 megapixel camera DSC-T300 is voor de mooiste foto’s uitgerust met technologie uit de digitale spiegelreflexcamera’s.

Bij de Sony Cyber-Shot camera’s staat gebruiksgemak centraal, de nieuwe camera’s beschikken over Sony’s Face Detection en Smile Shutter, een slimme technologie die ervoor zorgt dat gezichten altijd scherp en lachend op de foto staan. Deze nieuwe versie van Sony’s Face Detection maakt nu onderscheid tussen de glimlach van kinderen en volwassenen en past hierop automatisch de instellingen aan.

Intelligent Scene Recognition
Een nieuwe functie is Intelligent Scene Recognition. Deze functie herkent moeilijke, donkere situaties zoals binnenshuis. Een ware uitkomst in de praktijk, want er worden twee foto’s gemaakt, één met standaard instellingen en één met volgens de camera geoptimaliseerde instellingen. Nadien is deze keuze aan de gebruiker welke foto het mooiste is.

Daarnaast beschikken de Cyber-shot camera’s over een Sony BIONZ processor, een technologie afgeleid van de Sony Alpha DSLR-camera’s, die de snelheid en nauwkeurigheid van de autofocus verbetert en de belichting optimaliseert. Dankzij de zeer hoge ISO-waarde van 3200 zijn zelfs in slecht belichte omstandigheden goede foto’s zonder flits te maken.

Optimaal gebruiksgemak, ook tijdens het bekijken
De meeste Cyber-shots beschikken over een breedbeeld Clear Photo LCD waarop de camera, net zoals de televisie, de foto’s direct in breedbeeld weergeeft. Tijdens het bekijken kan je de honderden foto’s selecteren onder andere op datum, favorieten (playlist-functie) en zelfs op lachende gezichten.

Via de aanwezige HD-uitgang of het optionele Cybershot-station zijn de foto’s in de beste kwaliteit te bekijken op een HDTV (HD-ready of full HD), zelfs met een toepasselijke achtergrondmuziek.

Prijs en beschikbaarheid
T300 is beschikbaar vanaf maart en kost 399 euro
W170 is beschikbaar vanaf half april en kost 299 euro
W150 is beschikbaar vanaf half april en kost 279 euro
W130 is beschikbaar vanaf midden februari en kost 249 euro
W120 is beschikbaar vanaf eind februari en kost 229 euro
W110 is beschikbaar vanaf eind april en kost 189 euro
S750 is beschikbaar vanaf eind februari en kost 159 euro

Bron: Sony