CookiesSony Cyber-shot RX100 III introductie

16 mei 2014 10:27 door Hans Wind

Sony Cyber-shot RX100 III introductieDe Sony Cyber-shot RX100 III heeft ten opzichte van zijn voorganger een objectief met verbeterde lichtsterkte, een grotere beeldhoek en ingebouwde zoeker.

De Cyber-shot RX100 III heeft een stevige, lichte aluminium behuizing. Een verbeterde lens en een snelle beeldverwerkingsprocessor worden aangevuld met een inklapbare OLED Tru-Finder met ZEISS T-coating, verbeterde filmfuncties en een 180 graden kantelbaar lcd-scherm.

De ZEISS Vario-Sonnar T 24-70 mm F1.8-2.8-lens is helderder en heeft een grotere hoek dan voorheen. Dankzij het maximale diafragma van F2.8 bij telefoto zijn onderwerpen helder zichtbaar tegen de achtergrond-bokeh.
Sony RX100 III achterkantDankzij de lichtsterkte van de lens kunnen sluitertijden korter blijven zodat u snel bewegende objecten kunt vastleggen. De camera heeft een ingebouwd 3-stops (1/8) filter met neutrale dichtheid voor extra flexibiliteit.

Oled Tru-Finder

Een andere toevoeging aan de Sony Cyber-shot RX100 III is de inklapbare OLED Tru-Finder met hoog contrast die een heldere, gedetailleerde weergave biedt wanneer u met uw oog door de camera kijkt. De optische vlakken van de zoeker hebben een ZEISS T-coating waarmee schittering aanzienlijk wordt verminderd en het beeld van rand tot rand helder is. Er is ook een oogsensor ingebouwd die automatisch schakelt tussen zoeker- en schermweergave.

Exmor R-CMOS-beeldsensor

Van gedetailleerde foto’s tot levendige Full HD-films, alles wordt vastgelegd dankzij de nieuwe Exmor R-CMOS-beeldsensor van type 1.0 met 20,1 megapixels en achtergrondverlichting. Deze is groter dan de sensor in sommige andere compactcamera’s.

BIONZ X-processor

De sensor heeft een laag ruisniveau, biedt hoge gevoeligheid bij weinig licht en is voorzien van de nieuwste generatie BIONZ X-verwerkingsprocessor van Sony. Deze is driemaal sneller dan zijn voorganger en is uitgerust met detailweergavetechnologie voor natuurlijke weergave van fijne structuren, technologie voor diffractievermindering zodat u meer kwaliteit krijgt bij kleinere diafragma’s, en gebiedspecifieke ruisonderdrukking waarbij de helderheid behouden blijft bij slechte verlichting binnen en bij nachtfoto’s.

Nieuwe videofuncties

De snelle BIONZ X-processor biedt ook nieuwe videofuncties. De Sony Cyber-shot RX100 III ondersteunt nu ook de XAVC S-indeling. Deze is gebaseerd op de professionele XAVC-standaard en maakt Full HD-videobeelden met een snelheid tot 50 Mbps met minimale afwijkingen en ruis, zelfs in drukke scènes met veel beweging.
U kunt HD-beeldmateriaal maken met 100 fps in de XAVC S-modus voor vloeiende slowmotion-beelden met een toepassing zoals PlayMemories Home van Sony.

Intelligent Active Mode

Het bekijken van handheld-videobeelden is nog leuker met Intelligent Active Mode, waarmee de effecten van camerabewegingen worden geminimaliseerd. Frameanalysetechnologie en stabilisatie met 5 assen zijn voor het eerst gecombineerd in de RX100-serie, waardoor films stabieler zijn, zelfs als u loopt tijdens het filmen.

Foto’s op 4K-tv

Via de nieuw toegevoegde 4K-foto-uitgang kunt u foto’s bekijken op 4K-tv’s. U kunt afbeeldingen met hoge resolutie overdragen via HDMI of Wi-Fi, met ondersteuning voor Triluminos Colour.

Ondanks het compacte formaat heeft de camera diverse functies die ook beschikbaar zijn op professionele camcorders van Sony. Er is een nieuwe HDMI-uitgang waarmee u Full HD-beeldmateriaal kunt opslaan op een externe recorder. Met het ‘zebra’-patroon op het lcd-scherm en in de zoeker kunt u de helderste delen van een scène zoeken en met Dual Video Recording kunt u gelijktijdig mp4-bestanden en AVCHD/XAVC S-bestanden opslaan.

Kantelbaar lcd-scherm

Makers van selfies zullen blij zijn met het Xtra Fine lcd-scherm van type 3.0 dat nu 180 graden kantelbaar is zodat u moeiteloos portretten kunt maken vanaf armlengte. Dit is ook handig voor het opnemen vanaf hoge of lage posities.

Camera-apps van PlayMemories

Camera-apps van PlayMemories zijn voor het eerst beschikbaar op de RX100-serie en hiermee verrijkt u uw foto-ervaring met een groeiend aantal gratis en betaalde apps. U kunt eenvoudig betere foto’s maken met een aantal creatieve effecten, filters, hulpprogramma’s en meer. De geïntegreerde NFC-/Wi-Fi-connectiviteit biedt de gebruiker meer gemak.

Toewijzen van functies

Aan de nieuwe aanpasbare knop of het bedieningswiel kunt u functies toewijzen die passen bij uw persoonlijke opnamestijlen. De bedieningsring en functieknop zijn ook aanpasbaar zodat u veelgebruikte instellingen kunt kiezen, zonder dat u hoeft te zoeken.

Bron: Sony