CookiesSony Cyber-shot TX1 en WX1 met HD video

6 augustus 2009 10:38 door Hans Wind

Sony Cyber-shot TX1 en WX1 met HD videoSony introduceert de nieuwe Cyber-shot TX1 en WX1 digitale camera’s voorzien van HD video. De chique en slank vormgegeven TX1 en WX1 beschikken over de nieuwste technologie waaronder de Sweep-panoramafunctie. Hiermee is eenvoudig een panoramafoto met één beweging vast te leggen. Met de 24mm groothoek lens staat alles op de foto en deze zeer lichtgevoelige G-lens zorgt voor uitstekend beeld.

Cyber-shot WX1 met G-lens
Oorspronkelijk is de G-lens ontwikkeld voor de digitale spiegelreflexcamera’s van Sony. Deze groothoeklens zorgt voor optische precisie en minimale ruis dankzij de 24mm en f2.4 diafragma sterke G-lens. Het vijf keer optische zoombereik zorgt voor een enorme hoeveelheid aan fotomogelijkheden, van landschappen en leuke momenten met familie tot sportevenementen met veel actie.

Sweep-Panorama-modus legt volledig landschap met één beweging vast
Sweep-Panorama is de nieuwe opnamemodus waarmee adembenemende panoramafoto’s van landschappen en skylines van steden zijn vast te leggen. Deze panoramafoto ontstaat door de ontspanknop vast te houden en de camera horizontaal of verticaal vloeiend te bewegen. De camera maakt tien aparte beelden per seconde die naadloos aan- en over elkaar worden gemonteerd. Het resultaat is een aansluitende panoramafoto die geen zichtbare overlap of vertekening vertoont. De WX1 kan een foto maken met een radius van 256 graden. De TX1 maakt een foto met een radius van 185 graden.

Exmor CMOS-sensor voor ruisvrije beelden
Beide camera’s beschikken over de Exmor CMOS-sensor met een effectieve resolutie van 10,2 megapixels. De Exmor-technologie zorgt voor uitstekende ruisvrije beelden, vooral bij het fotograferen met weinig licht. In combinatie met de BIONZ-beeldprocessor ontstaan de best mogelijke beeldprestaties en is een zeer snelle beeldverwerking mogelijk.

Mechanische sluiter legt actiebeelden vast
De TX1 en de WX1 beschikken over een mechanische sluiter. In combinatie met de krachtige BIONZ-beeldprocessor en de Exmor CMOS-sensor legt de camera maximaal tien beelden per seconde vast in hoge resolutie. Dit zijn meer beelden dan menig DSLR-camera. Deze handzame camera is daarom uitermate geschikt voor het fotograferen van actiemomenten.

Altijd scherpe afbeeldingen
De Exmor CMOS-sensor ondersteunt een nieuw opnameprogramma die ruis voorkomt bij opnames met weinig licht. Bij het vastleggen van statische onderwerpen worden in de ‘Handheld Schemerlicht’-modus heel snel zes frames vastgelegd die gecombineerd worden tot een geoptimaliseerde afbeelding. Daarbij voorkomt de ‘Anti Motion Blur’-modus bewegingsonscherpte bij het vastleggen van bewegende beelden. Ook hier worden heel snel zes frames vastgelegd om een heldere afbeelding samen te stellen en is het mogelijk om te fotograferen vanuit de hand (zonder statief) bij weinig licht. Beide camera’s nemen 720p HDTV kwaliteit beeld en geluid op, beschikken over optische SteadyShot, Face Detection en Smile Shutter.

Cyber-shot TX1 met groot scherm
De TX1 is 14,1mm op het dunste punt en heeft een 3-inch groot lcd plus touchscherm. De interface is zeer eenvoudig en met ‘drag en drop’ zijn favoriete functies direct op het scherm te plaatsen. De TX1 is verkrijgbaar in vijf kleuren.

Met Party-shot staat iedereen lachend op de foto
Zowel de WX1 als de TX1 zijn geschikt voor de Party-shot IPT-DS1. Met de nieuwe Party-shot functie worden automatisch afbeeldingen gemaakt. Wanneer de camera in dit dockingstation wordt geplaatst, draait en kantelt de camera automatisch om foto’s te maken van iedereen zodat ook de fotograaf eens in beeld komt. SmileShutter en Face Detection zorgen ervoor dat het lachende gezichten zijn.

Specificaties TX1
Effectieve Pixels: 10,2 megapixels
Sensor: 1 / 2.4 type “Exmor R” CMOS Sensor
Lens: Carl Zeiss Vario Tessar
Zoom: 4x Optische Zoom
ISO: 3200
Face Detection
Smile shutter
Scherm: 3 inch Wide & Touch Clear Photo LCD
Batterijduur: 175 minuten
Beeldstabilisator: Optische SteadyShot
Kleuren: Grijs, Zilver, Blauw, Good, Roze

Specificaties WX1
Effectieve Pixels: 10,2 megapixels
Sensor: 1 / 2.4 type “Exmor R” CMOS Sensor
Lens: Sony ’G lens’
Zoom: 5x Optische Zoom
ISO: 3200
Face Detection
Smile shutter
Scherm: 2,7 inch Clear Photo LCD
Batterijduur: 150 minuten
Beeldstabilisator: Optische SteadyShot
Kleuren: Zwart, Zilver, Goud

Sony Cyber-shot TX1 en WX1 prijs en beschikbaarheid
De TX1 kost 400 euro en is verkrijgbaar vanaf september. De WX1 kost 350 euro en is ook verkrijgbaar vanaf september.

Source: Sony


Sony TX1 prijs vergelijking

Sony WX1 prijs vergelijking