CookiesSony Cyber-shot TX5 met HD video en waterdicht

18 februari 2010 11:02 door Hans Wind

Sony Cyber-shot TX5 met HD video en waterdichtDe Sony Cyber-shot TX5 is een slanke fotocamera die bestand is tegen water, stof, schokken en vrieskou. De waterproof camera is slechts 17,7 mm dun en is beschikbaar in vijf kleuren, zoals zwart, zilver, roze, groen en rood.

De robuuste camera met het smalle design is waterproof tot drie meter diepte, zodat ook in het zwembad of tijdens het snorkelen foto’s zijn te maken. Een val van 1,5 meter wordt door de behuizing opgevangen. Daarnaast kan de camera vrieskou tot min 10 graden Celsius aan. Het 7,5cm brede Clear Photo lcd-touchscreen vergroot het gebruiksgemak, zodat ook onder water of op de skipiste met handschoenen aan de camera eenvoudig is te bedienen.

De TX5 biedt de nieuwste Sony-technologie, zoals Intelligent Sweep Panorama. Hiermee wordt een grote reeks foto’s aan elkaar geplakt tot een panoramafoto, zelfs als de gefotografeerde objecten bewegen.

De Exmor R CMOS-sensor zorgt voor ruisvrije foto’s, zelfs in situaties met weinig licht, met een resolutie van 10,2 megapixels. De Carl Zeiss-lens biedt 4x optische zoom en 25mm groothoek opnames. Bovendien kan de camera videobeelden vastleggen in HDTV kwaliteit.

Cyber-shot H55: G-lens 25mm groothoek en 10x optische zoom
Naast de TX5 introduceert Sony deze lente de Cyber-shot H55 in zwart en zilver. Deze compacte fotocamera met 25mm groothoek biedt maar liefst 10x optische zoom, dankzij Sony’s high performance G lens. De camera schiet foto’s in 14.1 megapixel en kan filmen in HD. De Optical Steady Shot in combinatie met Active Mode zorgt bovendien voor 10x betere correctie van handbewegingen en andere schokken.

Accessoires
Om de beelden op te slaan, kan de gebruiker voor zowel de TX5 als de H55 kiezen uit een Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG, SD of SDHC geheugenkaart. Daarnaast zijn er uiteenlopende accessoires beschikbaar voor beide camera’s, zoals een draagtas en speciaal voor de TX5 een drijvende draagriem voor in het water.

Sony DSC-TX5 en H55 prijs en beschikbaarheid
De Cyber-shot DSC-TX5 heeft een adviesprijs van 350 euro en is beschikbaar vanaf begin april. De Cyber-shot-DSC-H55 is verkrijgbaar voor 250 euro en is beschikbaar vanaf eind maart.

Bron: Sony