CookiesSony Cyber-shot TX55 en WX30 met Full HD video

25 juli 2011 10:22 door Hans Wind

Sony Cyber-shot TX55 en WX30 met Full HD videoDe nieuwe Sony Cyber-shot TX55 en WX30 hebben beide een 16,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor die zowel foto’s als video in Full HD TV kwaliteit maakt met veel detail en een lage beeldruis, zelfs bij weinig licht. Daarnaast hebben de nieuwe camera’s de nieuwe “By Pixel Super Resolution”-technologie die, volgens Sony, een zoombereik tot 10x zonder kwaliteitsverlies mogelijk maakt. Deze twee modellen beschikken over de nieuwe ‘Picture Effect’-modus voor meer artistieke mogelijkheden zonder het gebruik van enige bewerkingssoftware.

Cyber-shot TX55

Met zijn 12,2 mm (exclusief objectiefkap) is de Cyber-shot TX55 volgens de fabrikant op dit moment wereldwijd de dunste camera die zowel Full HD AVCHD-videoclips als 16,2 megapixel foto’s vastlegt.
Sony DSCTX55De camera legt zeer gedetailleerde panoramafoto’s vast in een resolutie van 42,9 megapixels, met 3D Sweep Panorama en 3D Still Image. Deze zijn via HDMI terug te kijken op een 3D-televisie. De TX55 heeft een groot en breed Xtra Fine OLED-aanraakscherm van 8,3 cm/3,3 inch, die de volledige achterkant van de camera beslaat: perfect om zelfs de kleinste details van foto’s en videoclips te bekijken op het scherm.

De TX55 is zo slank, omdat het de eerste Cyber-shot is die beschikt over een kaartsleuf voor zowel Memory Stick Micro (M2) en MicroSD/SDHC ‘flash memory’-kaarten. Sony biedt een ruime keus aan ultra compacte en kwalitatieve geheugenkaarten in capaciteiten tot 16 GB (de onlangs geïntroduceerde M2 Mark2 is ideaal voor AVCHD-video-opnames) / 8 GB (microSDHC).

Alle kaarten worden geleverd inclusief de gratis te downloaden software File Rescue, om snel en makkelijk gewiste of beschadigde foto’s en bestanden te herstellen, en x-Pict Story waarmee eenvoudig diapresentaties van gemaakte foto’s zijn te maken.

Cyber-shot WX30

De compacte en rond afwerkte Cyber-shot WX30 biedt veel beeldvormingsopties voor foto’s, Full HD-video’s en 3D-opnames. Dit is de allereerste Cyber-shot uit de WX-serie met een groot en breed Xtra Fine LCD-aanraakscherm van 7,5 cm (3 inch) voor eenvoudige bediening.

Clear Image Zoom

De beide Cyber-shot-modellen hebben ‘Clear Image Zoom’. Hiermee is nog sterker in te zoomen zonder dat het aantal pixels in het uiteindelijke beeld vermindert. De verwerking ‘By Pixel Super Resolution’ is een speciale Sony-technologie waarmee het 5x optische zoombereik van de camera uit te breiden is, zodat beelden ontstaan van 16,2 megapixels in volledige resolutie met een maximale zoom van 10x.

De ‘By Pixel Super Resolution’-technologie zorgt er ook voor dat de fotokwaliteit tijdens de video-opnames sterk verbetert. Met één druk op de sluiterknop creëert ‘Dual Rec’ detailfoto’s van 12 megapixels zonder dat de Full HD video-opname wordt onderbroken.

Actieve beeldstabilisatie

De SteadyShot Active Mode is uitgebreid met een extra elektronische beeldstabilisering waarmee zowel verticale als horizontale handbewegingen worden gecorrigeerd in de movie-modus. De correctie van handbewegingen tijdens het lopen is het efficiëntst bij en rond de groothoek. Met andere woorden: deze functie compenseert eventuele handbewegingen terwijl video’s in Full HD worden opgenomen. In alle zoominstellingen is te genieten van haarscherpe videoclips, ook wanneer je filmt tijdens het lopen.

Intelligent Sweep Panorama biedt een High Resolution (HR)-modus, waarmee panoramafoto’s in 42,9 megapixels worden vastgelegd. Beweeg de camera van links naar rechts en bekijk het resultaat op een aangesloten HD-televisie, of zoom in met PlayStation3 om zelfs de allerkleinste details zichtbaar te maken.

3D foto’s

3D Still Image legt 3D-foto’s vast zonder dat daarvoor een grote, zware camera met stereoscopische objectieven nodig is. Door eenmaal de sluiterknop in te drukken legt 3D Still snel na elkaar enkele frames vast, waarbij de diepte-informatie wordt geschat om zo een foto in drie dimensies te creëren. Andere opties voor 3D-opname zijn onder andere 3D Sweep Panorama en Sweep Multi Angle.

De TX55 en WX30 zijn de eerste Cyber-shot-modellen die de ‘Picture Effect’-modus bieden. Hiermee worden de artistieke mogelijkheden van elke fotograaf uitgebreid met veel interessante opties voor beeldbewerking die in de camera zijn ingebouwd. Er is geen speciale bewerkingssoftware nodig: je hoeft enkel de sluiterknop in te drukken. Er zijn zeven ‘Picture Effect’-opties: HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour en Soft High-key.

De ‘Superior Auto’-modus herkent verschillende opnamesituaties en past de belichting en andere instellingen aan zodat foto’s er nog professioneler uitzien, met weinig ruis en een hoog dynamisch bereik.

De Cyber-shot WX30 is compatibel met het Party-shot IPT-DS2 dockingstation: De ‘persoonlijke fotograaf’ voor feestjes en familiebijeenkomsten. Party-shot gaat in de kamer op zoek naar gezichten en laat de camera daarbij kantelen, draaien en inzoomen om zo automatisch natuurgetrouwe en correct gekaderde foto’s vast te leggen, terwijl de aanwezigen feestvieren.
Verder is er ook een uitgebreide reeks bijpassende accessoires beschikbaar, zoals de kleurrijke nieuwe cameratas LCJ-THF, de AC-adapter AC-UD10 en de snelle batterijlader BC-TRN2.

Sony Cyber-shot TX55 en WX30 prijs en beschikbaarheid

• De consumentenadviesprijs van de DSC-WX30 is 250 euro en beschikbaar vanaf medio augustus in zwart, zilver of paars.

• De consumentenadviesprijs van de DSC-TX55 is 380 euro en beschikbaar vanaf medio september in zwart, zilver, rood of paars.

• De consumentenadviesprijs van de Party-Shot IPT-DS2 is 120 euro.

Bron: Sony

 
Sony DSC-WX30 prijs vergelijking
 
 
 
Sony DSC-TX55 prijs vergelijking