CookiesSony Cyber-shot WX50 met Full HD video

1 februari 2012 08:06 door Hans Wind

Sony Cyber-shot WX50 met Full HD videoDe Sony Cyber-shot WX50 is een slanke digitale camera waarmee je thuis of onderweg eenvoudig fraaie foto’s en gedetailleerde Full HD-video kunt opnemen. De camera heeft een 16,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor gecombineerd met de nieuwste BIONZ-processor van Sony, die zorgt voor een snelle reactietijd en beelden met weinig ruis, zelfs bij weinig licht.

De nieuwe Cyber-shot is voorzien van de ‘Extra High Sensitivity’-technologie die meer mogelijkheden biedt voor fotograferen in situaties met weinig licht. De maximale gevoeligheid is nu ISO 12.800. Hierdoor zijn bijvoorbeeld foto’s van landschappen tot interieurbeelden spontaan te maken uit de hand en zonder flitser. Daarnaast is het geluidsniveau verlaagd tot een zesde van het geluidsniveau ten opzichte van oudere Cyber-shot-modellen.

Stabiele Full HD-videobeelden

De ‘Optical SteadyShot’-functie is verbeterd, dankzij de toevoeging van Active Mode en de combinatie met de elektronische stabilisatiefunctie. Die voorkomt dat de camera beweegt bij het maken van video in Full HD TV kwaliteit.
Deze functie werkt zelfs bij hoge zoominstellingen, terwijl andere beeldstabilisatiesystemen het moeilijk hebben om haarscherpe, ruisvrije videobeelden te realiseren met een handcamera.

Superior Auto

De ‘Superior Auto’-modus zorgt in bijna elke situatie voor een professioneel resultaat. Cyber-shot detecteert zelf de actuele omgevings- en opnamevoorwaarden en past automatisch de belichtings- en andere camera-instellingen aan, zodat schitterende beelden met weinig ruis en een hoog dynamisch bereik ontstaan.

De ‘By Pixel Super Resolution’-technologie van Sony verdubbelt het vijfvoudige optische zoombereik van de Carl Zeiss Vario-Tessar-lens, zonder beeldkwaliteit in te leveren. Met de maximaal tienvoudige Clear Image Zoom is te genieten van gedetailleerde close-ups zonder de ‘blokkerigheid’ die de conventionele digitale zoom vaak ontsiert.

Effecten zonder pc

De ‘Picture Effect’-modus biedt veel keus aan creatieve opties, zonder enige pc of beeldbewerkingssoftware, waaronder Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour, HDR Painting, Miniature, Illustration, Watercolour, Soft High-key en Rich-tone Monochrome.

3D Sweep Panorama en 3D Still Image voegen een extra dimensie toe aan de opnameopties. Zet een ‘Active Shutter’-3D bril op en geniet van de resultaten op een 3D-televisie of een 3D VAIO laptop.

De Cyber-shot WX50 beschikt over voorgeïnstalleerde ‘PlayMemories Home’-software. Door de Sony Cyber-shot aan te sluiten op een pc is makkelijk materiaal te bekijken, te bewerken, af te drukken, te e-mailen, te uploaden of te branden op een schijf.

Specificaties Sony DSC-WX50

• Effectieve pixels: 16,2 megapixels
• Beeldsensor: 1/2,3 type (7,77 mm) Exmor R CMOS-sensor
• Processor: BIONZ
• Lens: Carl Zeiss Vario-Tessar
• Zoom: 5-voudige optische zoom / 10-voudige Clear Image Zoom; groothoek van 25 mm
• ISO: Auto / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400* / 12800* (*Gerealiseerd door beelden over elkaar te plaatsen)
• Scherm: Clear Photo lcd-scherm van 6,7 cm / 2,7″ (resolutie 460.000 pixels)
• Batterijlevensduur (bij foto’s): Ca. 120 min. (CIPA-standaard met lcd-scherm aan)
• Beeldstabilisatie: Optical SteadyShot met Active Mode (gecombineerd met elektronische stabilisatie) NB: Active Mode enkel voor films
• Filmopname: Full HD (AVCHD 1920 x 1080 / 50i), MP4 ook selecteerbaar
• Afmetingen (B x H x D): 92,2 x 52,0 x 19,1 mm
• Gewicht (alleen behuizing, zonder media en batterij): Ca. 117 g (batterij en Memory Stick DUO inbegrepen) / Ca. 101 g (alleen behuizing)
• Verkrijgbare kleuren: Zilver, zwart

Sony Cyber-shot WX50 prijs en beschikbaarheid

De Sony Cyber-shot WX50 is vanaf half maart 2012 verkrijgbaar in zwart en zilver en kost 210,- euro.

Bron: Sony

 
Sony WX50 prijs vergelijking