CookiesSony vernieuwt Cybershot lijn

18 januari 2011 10:38 door Hans Wind

Sony vernieuwt Cybershot lijnDe nieuwe lichte en compacte Sony Cyber-shot-modellen W510 en W530 zijn uitgerust met Sweep Panorama en de Intelligent Auto-modus die automatisch de instellingen aanpast voor betere resultaten in welke opnamesituatie ook.

De Cyber-shot T-reeks combineert digitale beeldvormingsfuncties met een uiterst slank, aantrekkelijk design. De Cyber-shot T110 heeft een groot lcd-scherm van 7,5 cm (3 inch), een CCD-sensor van 16,1 megapixels, Sweep Panorama en biedt 720p video opnamen in HD TV kwaliteit.

Sony introduceert ook de compacte Cyber-shot H70 met grote zoom-mogelijkheden, en uitgerust met een CCD-sensor van 16,1 megapixels. Een groothoeklens van 25 mm met een krachtig zoombereik van 10x wordt aangevuld met de Sweep Panorama-functie, 720p HD-video-opname en Optical SteadyShot.
De eenvoudige bediening van alle camera’s wordt nog gemakkelijker door een in de camera geïntegreerde handleiding voor nuttig advies op het scherm, zonder dat je door papieren instructies moet bladeren.

De compacte, kleurrijke Cyber-shot J10 (afgebeeld), heeft eveneens een CCD-sensor van 16,1 megapixels, is uitgerust met een omvangrijk interngeheugen van 4 GB om al je opnames op te slaan, en biedt een handige usb-arm die netjes in de camera opgeborgen zit. Sluit dit apparaat aan op een pc en de geïntegreerde PMB Portable-software wordt gestart voor snelle uploads naar websites voor het delen van beelden en sociale netwerken. De J10 is ook uitgerust met Sweep Panorama en Intelligent Auto.

Sweep Panorama-technologie

Sweep Panorama, dat op alle modellen terug te vinden is, maakt het heel eenvoudig om extra grote scènes vast te leggen, van landschappen en grote gebouwen tot grote groepen mensen. Druk gewoon op de sluiterknop en beweeg de camera van de ene kant naar de andere. Cyber-shot voegt automatisch een naadloze reeks beelden samen, om één mooie, panoramische foto te maken.

Alle nieuwe Cyber-shot-modellen zijn compatible met de nieuwste reeks SDHC-kaarten van Sony. Deze kaarten zijn niet alleen de perfecte partner voor je Cyber-shot, maar zijn ook geschikt voor SD/SDHC-compatibele camera’s, camcorders en apparaten van andere fabrikanten. De betaalbare Essential-reeks en de Experience-reeks worden aangevuld met het paradepaardje, de Expert-reeks (klasse 10), voor fotogebruikers die geheugenkaarten met grote capaciteit en grote overdrachtssnelheden eisen.

Prijs en beschikbaarheid

• DSC-W510: 110 EUR, in zwart, rood, roze of zilver – vanaf februari 2011
• DSC-W530: 130 EUR, in zwart, groen, roze, blauw of zilver – vanaf januari 2011
• DSC-J10: 190 EUR, in zwart, rood, blauw, oranje of wit – vanaf maart 2011
• DSC-T110: 230 EUR, in zwart, rood, roze, paars of zilver – vanaf maart 2011
• DSC-H70: 240 EUR, in zwart, rood, blauw of zilver – vanaf maart 2011

Bron: Sony


Sony DSC-W510 prijs vergelijking

Sony DSC-W530 prijs vergelijking

Sony DSC-J10 prijs vergelijking

Sony DSC-T110 prijs vergelijking

Sony DSC-H70 prijs vergelijking