CookiesSony DAV-IS10 ultracompact home cinemasysteem

20 september 2007 13:12 door Hans Wind

Sony DAV-IS10 ultracompact home cinemasysteemMet de Sony DAV-IS10 introduceert Sony een nieuw ultracompact home cinemasysteem dat is voorzien van luidsprekers zo klein als een golfbal. De DAV-IS10 heeft een stijlvol en glossy design met zwarte lak en verborgen toetsen die oplichten zodra ze worden aangeraakt.

De ultracompacte luidsprekers maken onzichtbaar deel uit van de woonkamer en produceren in totaal 450 watt aan surround geluid en doen dus niet onder voor grotere modellen. Bijpassend bij de luidsprekers, is het control center ook klein van formaat gehouden: slechts 21 cm breed en 10 cm hoog. Het apparaat biedt een DVD/CD/MP3-speler en een RDS-tuner ineen.

DAV-IS10 automatische geluidsafstelling
Elke kamer heeft zijn eigen akoestische eigenschappen en het handmatig afstellen van de geluidsapparatuur kosten veel tijd. De DAV-IS10 biedt Digital Cinema Auto Calibration dat binnen 30 seconden automatisch de optimale configuratie verzorgt.

Sony DAV-IS10 speaker sizeDe gebruiker hoeft alleen een bijgeleverde microfoon aan te sluiten en neer te leggen op de plaats waar hij normaalgesproken zit. Het systeem voert vervolgens een aantal tests uit, analyseert de ruimte en stelt zichzelf volledig automatisch af.

Sony Digital Media Port
De DAV-IS10 is tevens in te zetten als multifunctionele muziekspeler. Geluidsbestanden vanaf een MP3-speler of SonyEricsson WALKMAN-telefoon zijn eenvoudig door het systeem draadloos af te spelen door een optionele Bluetooth ontvanger op de Digital Media Port aan te sluiten. Ook kan eenvoudig een speciaal dockingstation voor een I-pod of Sony Walkman op de Digital Media Port worden aangesloten. Met een speciale Wifi ontvanger is via de Digital Media Port zelfs muziek via een draadloos netwerk vanaf een computer naar het systeem te verzenden.

BRAVIA Theatre Sync
Het nieuwe Sony home-cinema systeem beschikt verder over BRAVIA Theatre Sync waarmee een aangesloten TV tegelijkertijd kan worden aangestuurd. Het is niet langer nodig om verschillende afstandsbedieningen te gebruiken. Dankzij BRAVIA Theatre Sync is één druk op de knop voldoende om het home cinemasysteem te activeren, de televisie aan te zetten, direct de juiste ingangsbron of zender te selecteren en een film te starten. Uitzetten gaat net zo makkelijk.

Sony DAV-IS10 specificaties

• 450W vermogen: 5x 50W plus 2x100W voor de subwoofer
• Ultra-compacte luidsprekers- slechtt 4,5 x 5,5 x 4,0 cm
• Slot-loading DVD/CD drive, speelt ook DVD+R/RW, DVD-R/RW, Video CD en MP3
• “BRAVIA” Theatre Sync voor eenvoudige bediening
• Digital Cinema Auto-Calibratie voor eenvoudige installatie
• Video upscaling naar 720p/1080i via HDMI
• Analoge audio plus optische/coax digitale uitgangen
• Dolby Digital/Pro-Logic II en DTS decoding
• Sony Digital Media Port o.a. voor aansluiting van Network WALKMAN en iPod spelers, Bluetooth apparaten en draadloos Wi-Fi networks, plus Portable Audio Enhancer

DAV-IS10 prijs en beschikbaarheid
De Sony DAV-IS10 is leverbaar vanaf september voor een adviesprijs van 899 euro.


Sony DAV-IS10 prijs vergelijking