CookiesSony DSC-T500 met HD video

1 september 2008 07:44 door Hans Wind

Sony DSC-T500 met HD videoDe Sony DSC-T500 is de eerste digitale camera van Sony, die naast haarscherpe foto’s, ook HD video met stereogeluid maakt.

Deze nieuweCyber-shot beschikt over 10,1 megapixels en is voorzien van de Face Detection-functie die de juiste belichting verzorgt bij het fotograferen van portretten tot acht personen. De camera is uitgevoerd met een chique, zwarte behuizing in pianolak, afgewerkt met zilveren en rode accenten. Daarnaast is ook een zilvergrijze en rode uitvoering leverbaar.

High Definition videobeelden opnemen
De Sony Cyber-shot T500 kan naast haarscherpe 10 Megapixelfoto’s ook High Definition videobeelden opnemen (720p). Deze film clips duren maximaal 10 minuten en zijn pc-vriendelijk dankzij het MPEG4 formaat.

Sony DSC-T500De files worden zo niet te groot en dus makkelijk op te slaan, te e-mailen of up te loaden. Daarnaast zijn hoge resolutie foto’s (1280×720 pixels) vast te leggen zonder de HD video-opname te onderbreken. De hoogwaardige Carl Zeiss-lens heeft een optisch zoombereik tot vijf keer en is voor extra gebruiksgemak voorzien van een nieuwe zoomring.

High Sensitivity SteadyShot
Voor het fotograferen uit de hand, met name in donkere situaties, is de T500 uitgerust met een nieuwe SteadyShot-technologie. Hierdoor vermindert de kans op wazige foto’s, die bij onderbelichting of macrofotografie kunnen ontstaan. Deze SteadyShot-functie is uitgebreid met een High Sensitivity-modus, waardoor snellere sluitertijden mogelijk zijn. Voor heldere en natuurlijke kleurweergave is de camera tevens uitgerust met Clear RAW Noise Reduction voor vermindering van ruis in de afbeelding.

3,5 inch Focus touchscreen
Dankzij de touchscreen-functie van het extra grote breedbeeld LCD-scherm (3,5 inch) is de bediening zeer eenvoudig. Door slechts het scherm aan te raken focust de camera direct op het gewenste gedeelte van de compositie. De HD Output zorgt ervoor dat beelden op elk HD Ready of full HD televisie zijn te bekijken. Door de T500 te verbinden met een BRAVIA-televisie kunnen foto’s middels de afstandsbediening van de televisie eenvoudig worden afgespeeld.

DSC-T500 prijs en beschikbaarheid
De DSC-T500 is beschikbaar vanaf oktober 2008.

Bron: Sony

Meer Sony IFA annonceringen kunt u vinden in ons artikel Sony nieuws op de IFA Berlijn


Sony T500 prijs vergelijking