CookiesSony DSC-W300 digitale camera introductie

26 februari 2008 15:02 door Hans Wind

Sony DSC-W300 digitale camera introductieSony presenteert de DSC W300, de meest geavanceerde digitale camera tot dusver uit deze serie. Deze Cyber-shot beschikt over 13,6 megapixels, die haarscherpe foto’s tot groter dan A3-formaat mogelijk maken. Met de Carl Zeiss Vario Tessar lens en een zeer hoge ISO-waarde 6400 maakt deze camera uitstekende beelden. Het toestel is uitgevoerd met een chique krasbestendige titanium behuizing die vijf keer sterker is dan een normale aluminium behuizing.

Vijf beelden per seconde
Ook nieuw in dit toestel is de speciale EX High-Speed Burst Mode. Hiermee worden vijf beelden per seconde gemaakt. Ideaal voor het fotograferen van snel bewegende onderwerpen mensen of acties. Daarnaast is de gezichtsherkenning-technologie verbeterd. Kleuren worden automatisch aangepast, de camera reageert sneller op gezichten en ziet automatisch het verschil tussen volwassenen en kinderen. Met de SmileShutter-functie kan het toestel ook zo worden ingesteld dat er alleen een foto wordt gemaakt als ook daadwerkelijk de geselecteerde personen lachen. Indien er foto’s worden gemaakt met tegenlicht, dan zorgt de Bionz-processor voor de juiste correctie, zodat foto’s er natuurlijk uitzien met prachtige weergave van alle details.

Sony DSC W300 digitale cameraSony W300 HDTV weergave
Met het grote Clear Photo LCD-scherm zijn foto’s eenvoudig te maken en te bekijken. Maar men kan ook gebruik maken van de geïntegreerde beeldzoeker. Het toestel beschikt over verschillende functies en instellingen om foto’s te maken en te bewerken. De HD Output zorgt ervoor dat beelden op elk HD Ready of full HD TV zijn te bekijken. Door de W300 te verbinden met een BRAVIA televisie met PhotoTV HD-functie, een speciale instelling om statische foto’s af te spelen in plaats van bewegende beelden, ontstaat het beste resultaat als foto’s worden gepresenteerd, het ouderwetse dia-avondje is weer terug.

Sony DSC-W300 prijs en beschikbaarheid
De DSC W300 kost 349 euro en is beschikbaar vanaf begin mei.

Sony DSC-W300 prijs vergelijking