CookiesSony DSLR-A700 digitale spiegelreflex

6 september 2007 10:32 door Hans Wind

Sony DSLR-A700 digitale spiegelreflexDe nieuwe Sony A700 (Alpha) DSLR camera biedt prima beeldkwaliteit dankzij de 12,24 megapixel CMOS-sensor en de nieuwe BIONZ-processor met ruisonderdrukking. Dankzij de 11-punts autofocus en de handige navigatiestick is deze camera zeer geschikt voor amateurs en semi-professionals. De Alpha objectieven bieden tot 4 stops meer diafragmabereik, dankzij het in de body ingebouwde beeldstabilisatiesysteem, Super SteadyShot. De HDMI-uitgang maakt het mogelijk om beelden op Full HD TV kwaliteit te bekijken.

Dankzij het 3-inch LCD-scherm met 921K pixels zijn de gemaakte foto’s onder alle lichtomstandigheden te bekijken. De nieuwe vertical grip geeft niet alleen twee keer zoveel batterijduur; de bedieningsknoppen zijn gelijk aan de body, waardoor fotograferen in verticale positie gemakkelijk is. Verder is er voor deze camera een uitgebreid assortiment kwaliteitslenzen, waaronder hoogwaardige Carl Zeiss objectieven en accessoires beschikbaar.

De nieuwe 12,24 megapixel Exmor CMOS-sensor maakt, dankzij de uitstekende conversietechnologie, snel hoge kwaliteitsafbeeldingen met perfecte helderheid, contrast, scherpte en natuurgetrouwe kleuren. Dit is de eerste spiegelreflexcamera waarbij de sensor zorgt voor conversie van analoog naar digitaal beeld door gebruik te maken van convertors die direct op de sensor zijn geplaatst. Daarna wordt de ruis verder onderdrukt door de BIONZ-processor. Met een maximale gevoeligheid tot ISO 3200 (ISO boost tot 6400) maakt deze camera perfect beeld onder alle omstandigheden.

Super SteadyShot en ‘PhotoTV HD’De Super SteadyShot optische beeldstabilisatie-functie zit in de camerabody en is compatible met alle Sony α-lenzen en Minolta en Konica Minolta A type lenzen. Dit vermindert de kans op wazige foto’s, ook op momenten waarop normaal gesproken een statief of flits nodig is. De HDMI-uitgang biedt weergave op Full-HDTV niveau. ‘PhotoTV HD’ zorgt voor perfecte high definition weergave van beelden via de nieuwe BRAVIA-televisies zonder tussenkomst van de PC.

11-punts autofocus
De centrale dual cross sensor verbetert de autofocusprestatie onder verschillende omstandigheden door de elf focuspunten en -lijnen. Gecentreerde F2.8 focus sensoren, maken nauwkeurig scherpstellen met grote diafragmaopeningen mogelijk.

Sony A700 navigatie en verticale grip
De camera is handig te bediening via de joystick het 3-inch LCD-scherm. Via een simpele navigatiestructuur zijn de camera-instellingen snel en gemakkelijk te wijzigen. De optionele verticale grip zorgt voor makkelijke en comfortabele bediening in elke positie. De camera biedt tevens ruimte aan verschillende opslagmedia zoals CompactFlash, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo en de nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo die snelle dataoverdracht ondersteunt.

DSLR-A700 prijs en beschikbaarheid
De Sony A700 is verkrijgbaar vanaf oktober voor adviesprijzen vanaf 1499,- Euro.


Sony DSLR-A700 prijs vergelijking