CookiesSony DVDirect-brander zet rechtstreeks film en foto’s op DVD

19 juli 2006 10:42 door Hans Wind

Sony DVDirectSony Europe introduceert twee DVDirect™-dvd-branders. Met deze branders hoopt Sony hét probleem aan van veel camcorder- en digitalecamerabezitters aan te pakken: wat te doen met de permanent groeiende hoeveelheid foto’s en video’s. Sony heeft met de DVDirect voor een pc-loze oplossing gekozen. Met beide modellen, de VRD-VC30 voor het branden van videomateriaal en de VRD-MC3 voor het branden van videomateriaal en digitale foto’s, kunnen gebruikers alle beeldmateriaal van videotape of harde schijf van hun camcorder rechtstreeks op een dvd zetten. Dergelijke dvd’s kunnen gebruikers in elke dvd-speler afspelen of opsturen naar vrienden en familie. De DVDirect-branders,zijn voorzien van een ingebouwd LCD-controlescherm, meerdere interfaces en snelle real-time-functionaliteit voor het gebruiksvriendelijk branden van dvd’s.

“Dvd’s zijn het ideale medium om homevideo’s en foto’s op te bewaren”, aldus Christoph Cyrol, Product Marketing Manager van Sony Europe. “Geen enkel ander product op de markt maakt het zo gemakkelijk om opnamen op dvd te zetten, te bewaren en te bekijken via een dvd-speler of computer. Eén druk op de knop volstaat om opnameruimte vrij te maken op de camera en de beelden aan anderen te laten zien.”


De DVDirect-branders zijn te gebruiken met vrijwel elk type camera en elk type dvd-speler, ook die van andere fabrikanten. Dankzij verschillende digitale en analoge video-ingangen kunnen gebruikers een tape-, dvd- of de nieuwe HDD-camcorder (Hard Disk Drive) aansluiten. De DVDirect kan ook worden aangesloten op een HDD-DVR (digitale videorecorder) en zelfs op een VHS-videocassetterecorder, zodat gebruikers hun favoriete televisieprogramma’s, homevideo’s of films permanent op dvd kunnen vastleggen. Bovendien heeft het meest geavanceerde model (DVDirect VRD-MC3) kaartsleuven voor vijf van de populairste geheugenkaarten voor digitale camera’s en kan rechtstreeks worden aangesloten op PictBridgeTM compatibele fotoprinters. Dit betekent dat gebruikers ruimte kunnen vrijmaken op de geheugenkaart, back-ups van hun foto’s kunnen maken op dvd, diavoorstellingen kunnen maken en via een dvd-speler afspelen en foto’s kunnen afdrukken, allemaal zonder dat er een pc aan te pas komt.

Gebruikers kunnen de mogelijkheden nog verder uitbreiden door de DVDirect op de computer aan te sluiten, waarna ze met behulp van de meegeleverde pc-software hun filmpjes en digitale foto’s kunnen verfraaien.

In Europa komen de DVDirect-branders in oktober in de handel voor een geschatte winkelprijs van ongeveer 249 euro incl. BTW (VRD-VC30) en 299 euro incl. BTW (VRD-MC3).