CookiesSony E-serie projectoren

12 mei 2008 13:28 door Hans Wind

Sony E-serie projectorenDe nieuwe, multifunctionele Sony E-Series Businessprojectoren bevatten de BrightEra 3-LCD technologie. Met deze introductie claimt Sony de eerste fabrikant te zijn die deze technologie integreert in betaalbare instapmodellen.

De nieuwe reeks bevat twee nieuwe modellen: een 2500 ANSI lumen model met hoge helderheid, in de categorie beneden 3 kilogram (VPL-EX50), en een 1280 x 800 WXGA projector (VPL-EW5), waarmee wordt ingespeeld op de trend van laptops met breedbeeld en 16:9 videobronnen.

De BrightEra 3-LCD technologie, die de capaciteit van Sony’s installatieprojectoren heeft verhoogd, zit in drie van de nieuwe E-Series modellen (ook in de VPL-EX5). Het innovatieve projectiesysteem biedt hoge beeldkwaliteit en helderheid. De anorganische LCD alignment layer heeft de duurzaamheid van het paneel en de stabiliteit van de kleuren sterk verbeterd.

Het functionele ontwerp van de nieuwe E-Series projectoren waarborgt een snelle en eenvoudige installatie. Een hellingshoek van 8 graden creéert een optische verschuiving, zodat het niet altijd vereist is om de projector naar boven te verstellen. Hierdoor is projectie op korte afstand voor gebruik in beperkte ruimten in bijvoorbeeld klaslokalen of kleinere vergaderruimtes mogelijk. Automatische V trapeziumcorrectie, een “Quick Start” en de “Off&Go” technologie helpen kostbare tijd te besparen.

De E-Series reeks voldoet aan de eisen die het bedrijfsleven en het onderwijs stellen als het gaat om projectie. Sony verwacht daarnaast dat het vlaggenschipmodel, de VPL-EW5, het vanwege de WXGA resolutie goed zal doen op de home-entertainmentmarkt.

De BrightEra 3-LCD technologie is een kenmerk van de VPL-EW5/EX50/EX5, en geeft deze daarmee een hoge helderheid van 2500lm (EX50) en 2000lm (EW5/EX5) en een contrast ratio van 900:1 (EX50/EX5) en 700:1 (EW5). Het vlaggenschipmodel VPL-EW5 heeft een HDMI-ingang, waardoor deze geschikt is voor HD, en verbruikt in de standby modus minder dan 3W, het laagste in deze klasse. De E-Series reeks beschikt ook over een diversiteit aan interfaces, zoals een tweede RGB ingang voor multi-PC connectiviteit (VPL-EX50) en RS232C voor het beheer van externe apparaten (VPL-EX5/EX50/EW5).

Bron: Sony Professional Solutions Europe