CookiesSony en Rutger Hauer werken samen in Filmfactory 2008

5 februari 2008 10:48 door Hans Wind

Sony en Rutger Hauer werken samen in Filmfactory 2008Afgelopen donderdag zijn tijdens het Film Festival Rotterdam twaalf films van de Rutger Hauer Filmfactory in première gegaan. De films zijn tijdens deze masterclass in tien dagen tijd gemaakt met de nieuwste camera van Sony, de PMW-EX1.

Aan de Filmfactory, die werd geleid door Rutger Hauer, namen 30 internationale filmmakers deel. De deelnemers en ook Rutger Hauer zijn erg enthousiast over de PMW-EX1. Met name de handzaamheid van de camera en de drie ½ inch CMOS sensors, die de camera zeer lichtgevoelig maken, werden als positief ervaren.

Hans den Heijer, Public Relations Manager Sony: “Wij hebben de camera’s ter beschikking gesteld aan de Filmfactory, omdat we het belangrijk vinden dat filmmakers de kans krijgen met goede en hoogwaardige apparatuur te werken. Tijdens de masterclasses krijgen ambitieuze filmmakers de kans zich optimaal te ontwikkelen en wij dragen als bedrijf graag bij aan een waardevol initiatief als deze.”

Sony heeft zes PMW-EX1 camera’s, twee HVR V1E camera’s en 16 Gb geheugenkaarten ter beschikking gesteld voor de Filmfactory. De PMW-EX1 is de nieuwste camera uit de XDCAM-familie. De compacte, digitale camera is uitgerust met solid state memory, drie ½ inch CMOS sensors van het verbeterde Exmor type (full 1920 bij 1080 progressive), opnamemodi in MPEG2 long-GOP of 35 Mbps, 1080i of 1080p en 720p. Daarnaast beschikt de camera over slow- en fastmotion mogelijkheden. De PMW-EX1 is goed hanteerbaar en draait stabiel mee.

Bron: Sony