CookiesSony FDR-AXP33 4K Ultra HD camcorder

8 januari 2015 12:08 door Hans Wind

Sony FDR-AXP33 Ultra HD 4K camcorderDe Sony FDR-AXP33 is het topmodel van de nieuwe Handycam 4K Ultra HD camcordercollectie.

Wereldwijd worden steeds meer 4K Ultra HD-tv’s verkocht en daarmee ontstaat de behoefte om ook eigen opnames in die hoge resolutie te maken.

De Sony FDR-AXP33 is circa 30% kleiner en 20% lichter dan de bestaande FDR-AX100. Dit is de eerste 4K-camcorder van Sony met Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) voor vloeiende, scherpe beelden, ook bij opnames vanuit de hand.
Dit beeldstabilisatiesysteem houdt de 4K-videobeelden stabiel, van groothoek- tot teleopnames.

Net als alle 4K-camcorders van Sony van dit jaar maakt de Sony FDR-AXP33 opnames in het efficiënte XAVC S-opnameformaat. Vindt u kwaliteit belangrijk, dan kunt u ook bijna professionele opnames maken in de extra hoge bitrate van 100Mbps. 4K-opnames bevatten veel meer informatie per beeld dan andere formaten. Daardoor is het resultaat zeer gedetailleerd en opvallend helder – ook wanneer u extreem bewegende onderwerpen in beeld brengt zoals stromend water.

De Sony FDR-AXP33 komt met functies zoals een handmatig instelbare ring en een knop die kan worden toegewezen aan functies als zoomen, scherpstellen en belichting. De FDR-AXP33 is ook voorzien van een ISO-compatibele Multi Interface Shoe die bij tal van accessoires past.

De elektronische zoeker laat driemaal meer details laat zien dan de voorgaande modellen. Het heldere 3 inch Wide Xtra Fine LCD-scherm met WhiteMagic geeft volgens de fabrikant alle details en tinten weer, zelfs in fel zonlicht. Zo heeft de gebruiker directe controle over de opgenomen beelden en kan, indien nodig, de camera-instellingen aanpassen.

Sluit na het filmen de Sony FDR-AXP33 met de meegeleverde HDMI-kabel aan op uw 4K-tv en beleef al die mooie momenten opnieuw. Ook wanneer u deze camcorder aansluit op een Full HD TV zijn de resultaten zeer goed. Elk 4K-beeld wordt automatisch aangepast voor de beste Full HD-weergave.

De Sony Handycam FDR-AXP33 kan 4K-beelden ‘bijsnijden’: een deel van de achtergrond kan worden weggesneden en een ander deel van het scherm kan worden vergroot voor een schermvullend resultaat in Full HD-kwaliteit. Het formaat waarin u wilt bijsnijden, kunt u eenvoudig aanpassen met de zoomknop of het pictogram op het scherm.

Ook de Sony Full HD camcordercollectie heeft een aantal nieuwe functies. Drie nieuwe modellen – de Sony HDR-PJ620, de PJ410 en de CX405 – bieden Full HD-opnamekwaliteit en beeldstabilisatietechnologie.

Highlight Movie Maker is een standaardfunctie op elke Handycam waarmee u snel en doeltreffend mooie korte films maakt en deelt, compleet met overgangseffecten en achtergrondmuziek. U hoeft daarvoor niets te weten van het monteren van opnames. De Handycam kiest namelijk de beste opnames en voegt die samen, zoals glimlachende gezichten en getagde hoogtepunten. Klaar om direct gedeeld te worden met uw vrienden en familie op YouTube of Facebook. Aangezien de opnames in MP4-formaat worden opgeslagen, kunt u ze heel gemakkelijk delen via sociale media.

Iedereen in de kamer kan de bewerkte hoogtepunten bekijken via uw Handycam dankzij de ingebouwde projector. De projector van de Sony FDR-AXP33 heeft een lichtprojectie van 50 lumen ingebouwd.

De meeste nieuwe modellen hebben Multi Camera Control voor nieuwe creatieve mogelijkheden: als een soort regisseur kunt u meerdere compatibele camera’s tegelijk bedienen, waaronder belangrijke functies als Start/Stop, zoom, sluiterontspanning voor stilstaande beelden en andere standaardfuncties. Wanneer er Action Cam- of Sony QX-serie lens style camera’s gebruikt worden, kunt u tot 5 camera’s tegelijk bedienen.

Wanneer u de optionele accessoire VCT-CSM1 Camera Shoe Mount gebruikt, kunt u een tweede camera bovenop de Handycam zetten. Positioneer dit tweede toestel zo dat het dezelfde scène als groothoek- of teleopname vastlegt.

Na de opnames kunt u de beelden van elke camera combineren met PlayMemories Home. Zo creëert u een dynamische en boeiende montage waarbij alle gezichtspunten tegelijkertijd worden weergegeven.

Dankzij Live Streaming op de nieuwe modellen kunt u vanaf uw Handycam HD-videobeelden en geluid streamen via een draadloze verbinding. Stream verjaardagsfeestjes of schoolconcerten rechtstreeks naar het web of direct naar uw vrienden en familie.

Alle nieuwe Handycams van 2015 bieden XAVC S 50Mbps-opnamemogelijkheid met hoge bitrate en een geavanceerde vorm van beeldstabilisatie –Balanced Optical SteadyShot of Optical SteadyShot met Intelligent Active Mode.

Sony FDR-AXP33 en andere modellen – prijs en beschikbaarheid

• De Sony FDR-AXP33 heeft een prijs van 1.200 euro en is beschikbaar vanaf maart 2015

• De Sony HDR-PJ620 heeft een prijs van 550 euro en is beschikbaar vanaf februari 2015

• De Sony HDR-PJ410 heeft een prijs van 350 euro en is beschikbaar vanaf februari 2015

• De Sony HDR-CX405 heeft een prijs van 250 euro en is beschikbaar vanaf februari 2015

N.B. De Sony FDR-AX100 zal ook XAVC S 4K 100Mbps-opnames met hoge bitrate ondersteunen, dankzij een firmware-update die in maart 2015 beschikbaar komt.

Bron: Sony