CookiesSony Giga Juke introductie

11 maart 2008 14:12 door Hans Wind

Sony Giga Juke introductieSony presenteert twee nieuwe GIGA JUKE harddisk muzieksystemen, de NAS-SC55PKE en NAS-E35H. Deze spelers maken opslag en weergave van muziekcollecties zonder PC nog eenvoudiger. De NAS-SC55PKE verspreidt verschillende soorten muziek draadloos naar verschillende ruimtes.

De GIGA JUKE bewaart, labelt en organiseert muziek op zijn interne harddisk. Beide systemen kopiéren snel cd’s naar de interne harde schijf, beschikken over een radiotuner, een Digital Media poort voor aansluiting van onder andere een bluetooth-ontvanger of iPod. Het is bovendien heel eenvoudig om muziek rechtstreeks over te brengen naar een WALKMAN, Sony Ericsson WALKMAN-telefoon, PSP (PlayStation Portable) of andere compatibele mp3-spelers.

Draadloze muziek-server met de Sony Giga Juke
Deze GIGA JUKE is een complete muziek-server die verschillende muzieknummers kan streamen naar vijf verschillende draadloze ontvangers (clients). Bij de NAS-SC55PKE wordt standaard één client geleverd, voor draadloze weergave in keuken of slaapkamer. Het systeem is uit te breiden met vijf clients; op deze manier zijn diverse kamers draadloos te voorzien van verschillende soorten muziek. De GIGA JUKE is tevens DLNA-gecertificeerd voor zowel de server als de clients. Dit betekent dat muziek zowel vanaf of naar PC of andere DLNA geschikte producten draadloos is te door te sturen.

De GIGA JUKE biedt ruimte aan maar liefst 40.000 muziektracks. Muziekbestanden zijn te importeren vanuit vrijwel elke bron zoals cd, lp of PC en vervolgens op te slaan in verschillende audioformaten, zoals mp3-, ATRAC- en Linear PCM. De GIGA JUKE kan muziektracks van audio-CD’s rippen met een maximale snelheid van 16x. Een cd van 60 minuten is daarmee in 4 minuten te kopiéren. De muziekbestanden zijn over te zetten op andere portable audiospelers met een snelheid van 50x.

Muziek organiseren en weergeven
Via de Gracenotes muziekherkenningstechnologie worden automatisch titels toegekend aan muzieknummers uit een database met meer dan 350.000 albums. De x-DJ functie categoriseert alle muziek in 27 groepen, zodat eenvoudig voor elk moment bijbehorende muziek te selecteren is. Gewenste muziek is tevens te selecteren op artiest, jaar of stemming. Muziek of radioprogramma’s zijn ook op te slaan. De NAS-SC55PKE kan via de ’12 tone analyse’-technologie spraak en muziek van elkaar scheiden.

NAS-E35HD GIGA JUKE
De NAS-E35HD is een aantrekkelijk geprijsd standalone hard disk systeem. Op de 80GB harde schijf zijn 40.000 nummers op te slaan vanaf de radio, analoge input of Digital Media poort. Deze GIGA JUKE kan muziektracks van audio-cd’s rippen met een snelheid van maximaal 4x. Een cd van 60 minuten is daarmee in 15 minuten te kopiéren. Via de Gracenotes muziekherkenningstechnologie worden automatisch titels toegekend aan muzieknummers uit een database met meer dan 350.000 albums

Prijs en beschikbaarheid
• De NAS-SC55PKE is beschikbaar vanaf mei en kost 999 euro
• De NAS-CSE optionele client is beschikbaar vanaf mei en kost 299 euro
• De NAS-E35HD is beschikbaar vanaf mei en kost 449 euro

Bron: Sony